“SponsorKliks,
Goes 3 - HWP 5 PDF Afdrukken E-mail

donderdag, 30 maart 2017 18:36

Afgelopen vrijdag stond de inhaalwedstrijd tussen Goes 3 – HWP5 op het programma.

Eigenlijk stond deze wedstrijd voor 11 maart al op het programma maar door personele problemen bij HWP was e.e.a. verschoven naar de vrijdagavond.

Voor ons betekende het alleen wel dat we zowel Eliza (had 11 maart al met het eerste mee gedaan) als Jari moesten missen.

Daarnaast had teamkapitein Hans een kleine wisseling in tussen bord twee en drie bedacht waardoor we in volgorde van Jo, Yoran, Joris en Ron kwamen te zitten.

Ron mocht het met wit opnemen tegen Joaquin Levia aan bord vier. In een redelijk snelle partij was het Ron die hier wat schaakles gaf aan zijn jonge opponent.  Waar het in de opening nog niet heel spetterend was, ging het ineens voortvarend toen Ron zomaar een kwaliteit kon winnen. Deze werd echter niet aangenomen, Ron had zijn zinnen op de koningstelling van zwart gezet en met wat hulp van zijn tegenstander was hier snel de 1-0 binnen.

Ondertussen stonden de andere drie borden ook wel redelijk al was het bij niemand al een gelopen race. Tot niet veel later ineens de stukken aan bord één terug werden gezet en Jo het tweede punt tegen William Baeten binnen had gehaald. Eerste matchpunt was dus binnen. Hoe het hier verliep heb ik helaas gemist.

Bij Yoran op bord twee was het ondertussen toch wat slechter er voor ons uit gaan zien. Tegen Gilbert Ongena wist Yoran even niet de beste zetten te vinden en moest uiteindelijk het verzet staken. Omdat op dat moment mijn aanval ook wat meer concentratie koste was ik helaas daar te veel door afgeleid om goed op te letten waar het mis was gegaan.

Daar was ondertussen ook wat vuurwerk ontstaan maar door een zeer slechte zet van wit viel er zowel een dame als toren. Waardoor een stelling met twee torens + dame tegen toren en paard overbleef met voor alle twee een zooi pionnen. Aangezien wit niet wou overgeven moest toch nog even alles worden opgeruimd voor er uiteindelijk mat op het bord kwam. En daarmee de 3-1 overwinning binnen was.

Goes 3

HWP 5

Jo Tholenaar

William Baeten

Yoran Wisse

Gilbert Ongena

Joris Verburg

Pasha Jansen

Ron Blok

Joaquin Levia

Plaats reactie

Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?