“SponsorKliks,
  • image
  • image
Previous Next
Goes 3 komt met 4-0 thuis van Landau 3 PDF Afdrukken E-mail
  
zaterdag, 01 april 2017 19:17

Op deze mooie zaterdag mocht het eerste en tweede lekker rustig in het thuishonk spelen terwijl het derde de trip naar het Axelse mocht maken.

Een 4-0 overwinning was altijd iets wat een goeie één aprilgrap zou lijken, maar afgaande op het spel van de borden 1, 3 en 4 was er altijd wel iets mogelijk qua punten. Bord twee zette het slechte voorbeeld neer door in de opening al het te verspelen waardoor Joris tegen Fardin al snel op moest geven.

Omdat dit nog maar het begin van de middag was volgde er een lange zit (lees wat zitten werken in de kantine) terwijl de overige partijen door speelden. Dus alleen verder wat te melden is komt uit de analyses.

Yoran was als eerst volgende klaar. Tegen Mark Zootjes kwam Yoran niet helemaal lekker te staan, maar zeker niet kansloos, in de analyse bleek ook juist dat het niet doordrukken maar verdedigen de verkeerde keuze was geweest omdat het doordrukken tot winst had kunnen leiden. Helaas hier dus ook een nul.

De volgende die binnen kwam in de kantine was Jari. De nu volgende opmerkingen zijn op zijn verzoek zo vermeld, dit is dus niet mijn woordkeuze om het te om schrijven. De solide opbouw werd om zeep geholpen door prutswerk van Jari. Hij wist zijn mooie stelling te verprutsen en een toren weg te spelen in een gelijk eindspel. Zelf zou ik zeggen dat Jari’s goeie stelling helaas door een blunder verloren was gegaan en daardoor dus geen sportieve revanche op Ronald Janssens is gelukt. Maar goed zelfkennis is iets wat zeker niet verkeerd kan zijn. Al moet Jari niet vergeten wat zijn leeftijd is en dat het belangrijkste dus is om er lering uit te halen.

Dan nadat de jongste van het viertal klaar was, was het wachten op de nestor van de groep. Jo was tegen Arjo op een defensieve toer begonnen maar stond best lekker. Echter toen het punt kwam om aan te vallen werd i.p.v. het C-pionnetje het pionnetje op E gekozen. De rest laat ik maar open, maar laten we het er op houden dat optie A goed was en optie B fout.

De 4-0 is dus geen grap en ook de manier van schrijven klopt, helaas zijn de 0 punten wel aan de Goese zijde deze 1ste april gevallen en dus de 4 bord en de 2 matchpunten zijn in Axel blijven liggen. 

Landau 3

1664

-

Goes 3

1229

4-0

Arjo Arendse

1891

-

Jo Tholenaar

1670

1-0

Fardin Hematyar

1484

-

Joris Verburg

1396

1-0

Mark Zootjes

1665

-

Yoran Wisse

1252

1-0

Ronald Janssens

1617

-

Jari Groen

599

1-0

 

Reacties  

 
#3 Joey Grochal 02-04-2017 15:45
Haha aan wie doen dit soort uitspraken denken?! 8) Ja Donner zei het al... zelfwroeging. Is een goed teken want dan boeit het je... Dat vertolkt zich vaak in emotie hetzij kwaad worden of huilen (zoals een jonge Quinten bv).
Marlies (die overigens altijd Yari spelt ipv Jari?!) heeft natuurlijk gelijk dat je er avan moet leren en plezier in moet hebben... Tegelijk kan het geen kwaad om te realiseren dat je van dit soort tegenstanders gewoon hoort te winnen. Het is puur een kwestie van ervaring lijkt me...

Nu ben ik overigens wel benieuwd naar de hele partij dus als je die wilt invoeren (je hebt toch wel een chessbase family program als chessbase light / aquarium of een fritz oid? Elke serieuze schaker moet zoiets hebben. ZO kun je thuis ook al je partijen invoeren / analyseren en bewaren)
Citeer
 
 
#2 Jari 02-04-2017 14:12
Ik was wel een prutser, ik stond gewoon een pion voor!
Toen liet ik gewoon a3 komen waardoor m'n toren ingesloten stond.
Toen ging ik met m'n paard wat manoevreren en ik zette m gedekt neer maar hij kon schaak geven, m'n koning moest weg en hij won het paard. Wat ik zag toen ik m had losgelaten. Ik had ook al duizend keer kunnen winnen met simpele dingen! Toen ging ik eigenlijk vanzelf een eindspel in waarin ik een toren had met weinig bewegingsvrijhe id op a3 met een loper op b3 en een zooitje pionnen. Toen ik m'n toren er uit probeerde te halen speelde hij een keer a3 en dag toren. Echt een prutspartij was het.
Citeer
 
 
#1 Marlies Kloos-Kämink 02-04-2017 10:33
Jammer dat het niet gelukt is. En Inderdaad Yari, jij doet het hartstikke goed in een volwassen toernooi. Je bent nog jong en als je nu al zo speelt, wie weet hoe goed je over een aantal jaar al bent. Leer maar er gewoon van en blijf plezier houden in het schaken.
Groetjes,
Marlies
Citeer
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?