“SponsorKliks,
DZD2 - Goes 3 PDF Afdrukken E-mail

zaterdag, 06 mei 2017 18:50

De Bevelandse derby werd dit keer eens niet op de Zuid-Beveland gespeeld, maar in Zierikzee bij de gezamenlijke slotronde van de ZSB. Waar we weer eens met z’n alleen een gezellige schaakmiddag er van konden maken.

Na de welbekende speeches konden we om iets na één aanvangen aan de partijen.

Aangezien we als Goes 3 een uitwedstrijd tegen DZD2 hadden we op bord 1 en 3 wit. Een kleurtje die Jo, in ieder geval tegen Herman Schoonakker, wat beter bevalt dan het zwart waar hij intern de laatste weken wat problemen mee had. Op de momenten dat ik deze stelling bekeek had ik niet direct het gevoel dat het winst was, maar ook zeker geen verlies. Toen even later er een pionnetje werd mee gesnoept kwam er wat meer hoop in. En daar moet ik ophouden want ineens was daar de winst welke ik gemist heb door dat mijn eigen partij toen ook redelijk drukkend was.

Eliza op bord twee had het met zwart tegen Wim van Gendt lastiger. Na een goed NK kon hier niet echt er een lekker gevolg aan worden gegeven. De opening zag er nog redelijk gelijk uit, maar ergens moet Eliza het toch fout hebben gedaan want ineens kreeg ik te horen dat het punt helaas verloren was gegaan.

Aan bord drie mochten Joris en Gayan den Hollander het eindelijk weer eens tegen elkaar opnemen. Vaak genoeg zitten we naast elkaar bij de toernooien/wedstrijden, maar zelden komen we tegen over elkaar. Na een toch wel slechte opening volgens de pc, ja Gayan had gelukkig wat gemist, viel het de goeie kant op voor wit. Met wat meer durf, lees je moet toch durven ruilen, had het een vol punt moeten zijn, maar het juiste vervolg werd steeds niet gezien, waardoor remise werd aangeboden in een stelling die ook zeker gelijk stond. De score was dus op dit moment in evenwicht. En dus lag alle druk bij Jari.

Het verslagje van Jari over zijn partij wordt nog toegevoegd zodra dat deze binnen is, maar voor nu rest daar over te zeggen dat hij een mooie partij speelde, maar helaas een fout maakte die hem een kwaliteit koste en daarmee uiteindelijk ook de partij.

Hierbij Jari's verslag van zijn partij:

Ik kwam niet zo lekker uit de opening, koning op g8 en toren op h8 en loper op f8. Ze konden er allemaal niet goed uit. Ik had wel een pionnencentrum, maar mijn tegenstander had veel ontwikkelingsvoorsprong en zijn koning was gerokeerd. Uiteindelijk kon ik e5-e4 doorzetten wat na een paar zetten een pion koste bij wit. Later werd nog een pion gewonnen waardoor ik 2 verbonden vrijpionnen had op h6 en g7. Ik deed uiteindelijk een zet om stukken af te ruilen, maar de zet Pg6+ met aanval op koning en toren had ik totaal over het hoofd gezien. Een hartstikke harde blunder die de partij die ik had moeten winnen verknalde. Toen stond ik dus een toren tegen 2 pionnen achter. Ik modderde nog even door maar helaas moest het punt naar de tegenstander. Zelf verloren en het team ook verloren. Tegenwoordig heb ik dat vaker, dat ik een gewonnen stelling moet winnen in plaats van verliezen, zo ook tegen Ronald Janssens de vorige ronde. Daar had ik ook een pion meer. Ik denk dat het komt door de klok die er naast staat, ik denk te lang na en daardoor focus ik me meer op de klok dan op het spel. Dat moet ik nog leren. En ik moet ook niet vergeten dat het maar voor de leukigheid is, want als ik dagen in de put blijf zitten dat ik een gewonnen stelling verloren heb, werkt dat niet positief op mezelf en ook niet op mijn spel.

Jari Groen

En daarmee was de eindstand dus 2½-1½ in het voordeel dit maal van DZD2. En dit seizoen eindigt dus in een gelijk stand als we de eerste ronde uit de promotieklasse meenemen waarin het 2½-1½ voor Goes 3 was geworden.

De Zwarte Dame 2

Goes 3

2½-1½

Herman Schoonakker

Jo Tholenaar

Wim van Gent

Eliza de Jong

Gayan den Hollander

Joris Verburg

½-½

Marco Baars

Jari Groen

Laatst aangepast ( maandag, 08 mei 2017 20:12 )

#3 Joey Grochal 11-05-2017 00:51
Nou Jari je hebt nu al meer zelfreflectie dan sommige mensen ooit zullen krijgen hahah! :D
(nee er komt geen verslag van Goes 1 althans niet van mijn hand, ik was namelijk na anderhalf uur vertrokken.. Weet niet wat er verder gebeurd is... Mijn tegenstander was een zeer matige speler die ik na het bizarre Pf4?! -ooit gespeeld door Keres notabene maar die had in 45 vast andere dingen aan zn hoofd- niet echt serieus meer kon nemen. Met gemakzuchtig spel kwam ik volgens Houdini dan ook probleemloos naar -0,7... En toen stond ik opeens mat na de meest banale aanval ooit LOL :D :D Zo triest dat het grappig is. Zag het niet eens aankomen (itt alle andere mensen no doubt want het was zo simpel) In slaap gesust?!
Hopelijk is men nog goed thuisgekomen met 5 in auto maar volgens Louis moest dat dus kunnen.
Past perfect in het seizoen van Goes 1. Al was dit de eerste keer dat mijn geklooi invloed had op het aantal behaalde mp. En dat maakte weinig uit. Plaats 8 past ook beter bij dit seizoen dan plaats 5!
JIJ komt er nog wel Jari... Is Fritz al geinstalleerd?

#2 Joey Grochal 06-05-2017 19:37
Troost je het kan altijd erger...

#1 Jari 06-05-2017 18:57
@Joris het was geen kwaliteit maar een volle toren... :cry: het stukje is er waarschijnlijk morgen bij jou dus dan kan je het er op zetten.

Plaats reactie

Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?