Phong wint Pepernotentoernooi

Jari doet verslag.

Hier de gedetailleerde uitslagen: http://www.sksouburg.net/sevilla/Toernooien/pepernoten2017/

Het is alweer een tijdje geleden, maar voor de neus van de lezer ligt hier het verslag van het Pepernotentoernooi 2017 –georganiseerd door Souburg-.

In totaal deden in de verschillende leeftijdsgroepen (ABC, DE en FGH) 5 Goesenaren mee. Die het in de breedte niet slecht hebben gedaan!

In de ABC-groep speelde Eliza mee. Ze stond 3e geplaatst, iets wat ze ook heeft waargemaakt. In de 2e ronde speelde Eliza tegen Bas van Doren, de uiteindelijke toernooiwinnaar. Hij heeft alleen een halfje aan Elias de Reese moeten afstaan, waar Eliza ook remise tegen speelde. Ze speelde in de 6e ronde tegen Luna Morote remise, en verder won Eliza al haar partijen. Ze werd hierdoor 3e, 2e bij de AB’s. In alle toernooien werd Eliza 2e! Door deze stabiele resultaten werd ze eerste in de Grand Prix!

De DE-groep. Hier speelden Lars (8e geplaatst) en Jari (2e geplaatst). In de eerste 8 ronden speelde Lars volgens het jojo-systeem. Winst tegen zwakkere, verlies tegen sterkere. Ook heeft Lars de onderlinge stand tussen Manuel en Lars weer verbeterd. In de laatste ronde speelde Lars met een half bord voor tegen de kansloze Sunny Sinke, maar Lars ging voor het mat met 2 lopers. Lars deed echter veel te moeilijk en moest berusten in pat. Door dit resultaat in de laatste ronde werd Lars helaas 10e en niet 6e. Het heeft uiteindelijk niet meer uitgemaakt voor de Grand Prix cyclus. Jari dan. Waar Lars wel van wist te winnen, Manuel, wist Jari niet van te winnen. Het ging het in de eerste ronde gruwelijk fout voor de speler met de hogere rating. Hij gaf een dame weg, en wist dit niet meer om te keren. In de 5e ronde werd ook nog eens verloren van Narin de Ruijter, van Landau, die een superdag had. Hij wist het toernooi met 8,5 uit 9 te winnen en liet zo de andere spelers achter zich. Wat er nog eens bijkwam, was het verlies tegen Vincent Tiggelman. Hier werd op tijd van verloren. Jari werd toch nog 4e (bij de D’s 3e) wat genoeg was voor een beker, en hij wist zijn 2e plek bij de Grand Prix ook nog te behouden.

(Waar de Goese spelers het best hebben gescoord,) In de FGH-groep speelden de Zeeuwse (en Goese) toppers Phong en Niels mee. Normaal in GH-groep strijden Phong, Niels, en Giovanni Koolhoven (SKS) om de bekers. Echter, hier deed ook de oppermachtige F-speler Dion Winterberg mee. Hij komt uit Bergen op Zoom. Hij had geen rating, dus dit was wel een verrassing. Hij wist alle 9 partijen te winnen. In de 3e ronde stond de eerste GH kraker op het programma, namelijk Niels tegen Giovanni. Deze wist Niels te winnen. In de 4e ronde stond de Goese twist op het programma. Een spannende wedstrijd. De toppers speelden tegen elkaar –helaas of gelukkig* (lees later in het verslag waarom helaas of gelukkig- remise. In de 6e ronde speelde Phong tegen Lein Jansen. Hier gebeurde iets wat voor mij echt onbegrijpelijk is. De opponent van Phong zat gewoon Jingle Bells te zingen achter het bord! Nota bene in Phongs bedenktijd!! Heel raar dit, want er stonden een paar wedstrijdleiders omheen, en hier werd niks van gezegd, maar wel toen Phong (volgens mij door het gezang) zijn dame weggaf, maar een halve seconde op dat veld had staan, en er toen achter kwam dat dat veld gedekt stond. Phong wou hem nog wegzetten, maar dit mocht niet van de wedstrijdleiders. Echt heel raar en voor mij onbegrijpelijk. Gelukkig heeft het voor de eindstand niks uitgemaakt. In ronde 9 wist Niels ook te verliezen van het zingende jongetje waardoor hij niet eerste werd. Phong speelde de 3e kraker van die dag, tegen Giovanni. Phong wist te winnen waardoor hij 1e werd bij de GH’s!! Dit is zijn 2e toernooi nog maar, dus wat gaat er de komende jaren komen... Niels werd 2e met een half puntje achter Phong (dit alles wel in het GH klassement want er was ook nog Dion die alles won en eerste bij de F werd).

* Waarom speelden Phong en Niels gelukkig of helaas tegen elkaar remise? Als Niels had gewonnen werd híj 1e. EN won Niels bij de Grand Prix (hij werd nu 2e). Door de remise wist Phong het toernooi te winnen maar werd Niels 2e bij de Grand Prix.

De Grand Prix cyclus AB. Zoals al gezegd wist Eliza bij alle toernooien als 2e te eindigen en 1e in totaal waardoor ze een goedgevulde envelop naar huis mocht nemen. Carlo deed ook een toernooi mee.

De Grand Prix cyclus C. Kim (inmiddels oud-lid) deed ook veel toernooien mee en staat heel ruim in de top tien. Patrick deed ook een toernooi mee.

De Grand Prix cyclus D. Lars werd nét 5e, jammer genoeg mocht hij geen envelop naar huis nemen. Davey (inmiddels helaas ook oudlid) deed het ook heel aardig. Milo, Jelle (oudlid) en Robbin (ook oudlid) wisten ook wat punten bij elkaar te sprokkelen. Wel werd Jari 2e en wist hij de 20 euro te pakken.

De Grand Prix cyclus F. Hier helaas geen Goese spelers.

De Grand Prix cyclus GH. Niels werd hier 2e, hij pakte (net als zijn broer) nét niet de 2e prijs. Phong speelde nog maar 2 toernooien mee en pakte hier geen prijs mee. Volgend jaar zijn beide Goese spelers F en kunnen daar samen uitvechten wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.