Eerste matchpunt voor Goes 2!

Het is Goes 2, na drie verloren wedstrijden, eindelijk gelukt om een matchpunt te scoren. Het hielp al een hoop dat Goes 1 deze zaterdag op volle sterkte was en niet was komen shoppen op onze hoogste borden. We hadden wel een invaller (Joris), dit omdat Mark niet aanwezig kon zijn.

Goes 2
Joris Verburg
Miso Sostar
1-0

Jo had op papier een goede kans, maar helaas ging het in de werkelijkheid anders. Adrie's dame bleek oppermachtig en het lukte Jo niet om zijn stelling bij elkaar te houden. Er ging een stuk verloren voor onze vaste kracht en hierop werd opgegeven.

Gelukkig trok Joris de stand weer gelijk. Onze competitieleider wist een pion te winnen en behield ook een voorsprong in activiteit. Uiteindelijk begon hij een koningsaanval die genoeg bleek te zijn voor de winst.

Eliza voerde ondertussen de druk op op het zesde bord. Onze jeugdspeelster begon een koningsaanval die er sterk uitzag. Er werd echter goed verdedigd en toen alle rookwolken opgetrokken waren stonden alleen de dames en wat pionnen nog op het bord. Het remise aanbod werd nog even overlegd met teamcaptain Hans, uiteindelijk werd dit aangenomen.

Bij Niels ging het helaas minder goed. De oudste Feijter broer kwam niet goed uit de opening en moest de hele partij verdedigen. Een gemist zetje deed de stelling van Niels ineenstorten. Onze speler ging nog voor de schwindel kansen, maar helaas zonder resultaat: 1.5-2.5

Joey B speelde voor het eerst mee in het team. Volgens B speelde zijn opponent voor de remise en het lukte de Goesenaar helaas niet om er meer uit te halen.

Erwin was de hele partij aan het verdedigen en moest steeds goed opletten. Beide spelers hadden op den duur nog weinig tijd over en hier ging het mis. Onder tijdsdruk mistte Erwin een zet, helaas voor ons was deze zet gelijk mat in 1. 2-4.

Op het bord van Hans werden alle zware stukken afgeruild. Beide spelers hielden drie lichte stukken plus een zooi pionnen over. Hans had het initiatief en wist met een combinatie een pion te winnen. Het stuk daarna heb ik gemist, maar opeens stond onze teamcaptain 3 pionnen voor en kon de overwinning hem niet meer ontgaan.

Op het bord van David was het ook al lang duidelijk waar de punten naartoe zouden gaan. Onze speler had de hele partij druk gezet op de damevleugel en wist daar uiteindelijk 2 pionnen mee te winnen. Het kostte nog wat moeite om de winst te verzilveren, maar uiteindelijk lukte dat: 4-4!