Bergen op Zoom 3 - Goes 3

Deze zaterdagmiddag konden we weer aantreden voor een wedstrijd in de ZSB-promotieklasse. Met nog maar 2 bordpuntjes en 0 matchpunten is het nog geen goed seizoen. Dus na in ronde 2 met 1-3 thuis te hebben verloren, was het toch een lastige opgave tegen en in Bergen op Zoom.

Echter de vorige keer kwam dat 1 bordpuntje van Ron en ook dit keer bleek hij in de killermodus. De dieselmotor die Ron heet lijkt wat op stoom te komen want ook deze keer wist hij een punt te pakken tegen zijn Bergense tegenstander Z. Tahan (helaas de voornaam vergeten op te schrijven). Als vers lid van de Brabantse club mocht hij aan bord 4 het opnemen tegen Ron. Lange tijd leek hij met wit er goed voor te staan, de blikken die ik er op wierp had ik wel het gevoel dat Ron het niet ging redden, maar toen ineens kwam de opening. Met een schaakje welke niet goed verdedigd werd kon Ron ineens de 1-1 op het bord zetten. Tja, door dat Goes 1 weer eens lekker incompleet was en Goes 2 daardoor extra mankracht moest missen werden wij ook weer maar met 3 man + meneer N.O.G. op pad gestuurd.

Op bord drie zat een herhalingspartij. De vorige keer was het Henk van Houten tegen Joris, nu mocht Joris het met wit tegen Henk op nemen. In iets wat vooral toch veel van een Italiaanse opening weg had, was het vooral het evenwicht wat het gros van de tijd leek te worden gehandhaafd. Het ging hier lange tijd gelijk op. Af en toe stond wit iets beter, en dan weer zwart. Tot de blunder van Joris volgde. H6 mocht niet worden opgespeeld, maar gelukkig werd er door Henk niet optimaal van geprofiteerd en weer vielen we terug naar een redelijk gelijke stelling. Toen ineens de optie voor wit viel om wat af te ruilen waarna een stelling van TT+P en 5 pionnen tegen TT en 5 pionnen kwam keerde het geheel zich in het Goese voordeel. Toen na het ruilen ook nog eens de verkeerde toren naar a8 ging, er al een toren op d7 stond en mijn paar een sprongetje naar b6 deed was het over en sluiten.

Over bord 2 kunnen we zeer kort zijn, de heer N.O.G. die we hadden meegenomen is toch echt geen goeie speler en wordt het liefst de volgende keer thuis gelaten. Dit hele seizoen weet hij geen goeie indruk achter te laten en als team zijn we het er over eens dat we hem liever niet meer opgesteld zien worden.

En dan bord 1. Hier mocht Jari “twijfel nou eens minder aan jezelf, je zetten en je kunnen” Groen tegen Fred Kaijser. Van Jari heb ik het minste gezien. Wat ik zag was een gezonde stelling op het bord, maar een zeer ongezonde stand op de klok. Met niet veel tijd meer werd er echter besloten om de partij in een remise te beslechten.  Jari zou zelf ook nog een kleine aanvulling hierop schrijven, dus de rest laat ik dan ook graag over aan hemzelf om in/aan te vullen.

Al met al dus noch net voor het einde van het jaar 2 matchpunten binnen. We zullen DZD2 er niet mee inhalen (te weinig bordpunten) maar we zijn wel van de lelijke nul af.

Bergen op Zoom 3

Goes 3