Goes A schiet zichzelf in de teen

Goes A heeft geen goede zaken gedaan door tegen het eigen C-team zomaar een half bordpunt te morsen. Dat was dan ook nog geheel en al te wijten aan YT. Teamleider Hans had best een zware taak om de 3 teams voor deze vrijdag compleet te krijgen. Blijf het opmerkelijk vinden dat Goes A,B en C (en Souburg A en B) niet gewoon in de eerst mogelijke ronden tegen elkaar spelen. Dat zou wel zo logisch zijn. Nu was het dus aan Hans om de teams op te stellen. Al duidelijk was dat Jos niet kon en ook Sven gaf snel aan nog een weekje uit te zitten (of juist niet...). Beoogd invallers waren Maxim en JoeyB. Toen Maxim te horen kreeg dat we tegen de eigen club moesten vond hij het niet de moeite om naar Goes af te reizen... Daarop werd Niels van Goes C (!) naar A overgeheveld. Goes B moest immers tegen een andere club dan Goes (Denk en Zet) EN dat was ook nog eens een concurrent van Goes C (!). Dus Goes B bleef op niveau... Ware het niet dat in de aanloop naar de wedstrijden Hans zelf ziek werd. Eliza werd daarop naar B verplaatst. Vervolgens moest ook Mark verstek laten gaan want zijn vrouw was ziek geworden... Jammer want YT had zich verheugd op een (eerste) partij ooit tegen Mark in plaats van de 348e oid tegen David... Kwam er ook nog eens bij dat Goes D al vooruit gespeeld had (ivm Kersttoernooien) waardoor gebruikelijke invallers zoals Jo en Rob niet meer in Goes C mochten optreden. Zo kwam deze match met fantastieopstelling tot stand. De Feijter broers waren er bij voor Goes C maar Niels speelde dan wel voor Goes A. Bij Goes A waren YT en Louis van de partij plus dus Niels en JoeyB. Naast David zagen we Yoran, Jari en Ron in Goes C. Op papier dus een uitstekende kans om met 4-0 goede zaken te doen voor het A-team.

Bij 3 partijen kwam ook de verwachtte uitslag tot stand. Ron vond dat hij goed weerstand gaf tegen Niels maar het resultaat was uiteindelijk toch echt een punt voor Niels en Goes A.

Louis had het ook niet al te moeilijk met Yoran's opzet.

Bij B tegen Jari zagen we de Aljechin. Immers B speelt alles en Jari kende dit vast niet. Jari maakte dan ook een openingsfout na wat goede zetten waarna er snel een paar pionnen vanaf gingen bij wit en de paarden vlogen de stelling in. Toen Jari uiteindelijk nog een kwaliteit verloor ook gaf hij op. Een openingslesje dus van Joey B!

Bij de partij David - Joey G ging het helemaal niet makkelijk. YT speelde weer een vage sideline maar waarom eigenlijk? Met 60+30 heb ik doorgaans snel een tijdsvoordeel te pakken door theoriekennis e.d. en dan kun je van daaruit verder als het op stelling al niet lukt. Nu moesten beiden snel in de denktank. De opzet van zwart is wel degelijk ok en na de opmars d5 stond zwart ook een tikkie beter. Daarop werd uw verslaggever een beetje afgeleid door de analyse bij de partij tussen B en Jari en deed 2 hele matige zetten... Idee van wit gemist en plots stond David beter. In het vervolg was het eerder wit die voor winst kon spelen in een licht stukken eindspel. Er viel niets van te maken voor zwart temeer omdat David wel tevreden was met remise en het laatste mogelijke zwarte spel gelijk uitschakelde om maar een halfje bij te kunnen schrijven.