Goes C - Middelburg B

Vrijdag trad Goes C wederom aan tegen de nummer 2, de vorige nummers twee waren steeds netjes verslagen maar zou dat ook nu gebeuren? Het zou in ieder geval een spannende wedstrijd worden.
Het eerste spannende element was of de gasten onze nieuwe locatie konden vinden. Het was al acht uur geweest en het werd later en later, maar de hoofdstedelingen waren nog niet aanwezig. Mark begon telefoonnummers op te zoeken, maar daar werd niet opgenomen. Uiteindelijk kwamen de heren van Middelburg B toch binnenlopen, ze waren eerst bij De Pit carnaval wezen vieren voordat ze kwamen schaken.

Goes C
 Middelburg B
1.5-2.5
Mark Paul
Aart Kögeler

0.5-0.5
Niels de Feijter
Ronald Lauer
David de Feijter
Joost Kerssemakers
Eliza de Jong
Alex Jonkheer
1532 0-1

Mark speelde een gambietje op het eerste bord. De geofferde pion werd teruggewonnen en er kwam een gelijke stelling op het bord. De stukken werden afgeruild en er bleef een gelijk toreneindspel over waarin de heren remise overeenkwamen.

Eliza stond lange tijd gelijk tegen Alex op bord vier. Er werd afgewikkeld naar een eindspel met een loper voor Eliza en een paard voor Alex en voor beiden een zooi pionnen. Alex won twee pionnen en begon op te stomen met zijn eigen pionnen. Eliza deed nog een tegenaanval, maar het was niet genoeg: Alex promoveerde eerst en kon de pionnen van Eliza tegenhouden.

David had het in de opening wat lastig maar wist zich daar uit te worstelen. Uiteindelijk was het de Goesenaar die meer ruimte veroverde. In een erg gesloten stelling bood de Middelburger remise aan, maar David wilde daar nog niet aan. Helaas overspeelde de jongere Feijter broer zijn hand en verloor hij maar liefst drie pionnen. De nul werd al gerekend, maar een vuil trucje redde de partij. David won een toren, niet lang daarna werd opgegeven. 1.5-1.5

Het kwam nu neer op bord twee. Niels stond wat minder en zou op een gegeven moment een pion moeten verliezen. Lauer speelde het echter niet helemaal handig waarna het juist Niels was die er met een pion vandoor ging. Helaas ging het daarna alsnog mis. Na een onhandige paardmanoeuvre kon Niels niets anders dan afwikkelen naar een verloren eindspel. De Middelburger wist dit netjes af te maken waardoor de matchpunten met de gasten mee naar huis gingen.

Met twee ronden te gaan staan we nog steeds eerste, maar Middelburg B staat nu nog maar anderhalf bordpunt achter ons. Op papier heeft Goes C een makkelijker programma, wij krijgen alleen de laagste twee teams nog tegen terwijl Middelburg B twee middenmoters tegen zich krijgt.