Eerste matchpunten Goes C!

Vrijdag speelde Goes C tegen Middelburg A. De eerste twee wedstrijden van het C-team (respectievelijk Souburg B en A) werden er nog geen potten gebroken, maar in de derde ronde sloeg het C-team toe.

Mark moest, net als de zaterdag ervoor, strijden tegen Marcel Nellen. Ook nog eens met dezelfde kleur (zwart). Dit keer ging het gelukkig beter. In een stelling waarbij beide spelers twee torens en een loper hadden had onze speler de meest actieve stukken. Ook stond de koning van Mark veel veiliger dan die van Marcel. Dit laatste gaf de doorslag, Mark wist Marcel mat te zetten met zijn torens en zijn loper.

Eliza kwam ook op het scorebord. Ze verloor (vrij onnodig?) een kwaliteit, maar wist tegenspel te creeren met haar verre pionnen. Met een tactiekje in de tijdnoodfase trok Eliza het punt naar zich toe.

David stond op het begin iets actiever, maar helaas zag onze tweede bord speler een tactiekje over het hoofd. Er ging geen materiaal verloren, maar strategisch gezien kwam David toch wat minder te staan. Davids koning werd zwaar onder druk gezet en dit was het begin van het einde. David moest allerlei trucs uit zijn mouw toveren om overeind te blijven, maar uiteindelijk mocht het niet baten: 2-1 voor Goes.

Niels was inmiddels een pionnetje achter gekomen op het eerste bord. De zware stukken werden afgeruild en Niels hield een paard over tegen een loper voor Maarten. Beide spelers maakten fouten in het eindspel dat volgde, maar het was Niels die de beslissende fout maakte. 2-2

Goes C
 Middelburg A