Verslag wedstrijd Oostkapelle A – Goes D uitslag 3½ - ½

Afgelopen week speelde Oostkapelle A tegen het D-team van Goes. Ron doet verslag.

Oostkapelle A
 Goes D
3.5-0.5
Henrik Geertse
Jo Tholenaar
0.5-0.5
Johan Paauwe
Yoran Wisse
Wim Duvekot
Ron Blok
Gillis Geertse
1280 -
Marlies Kloos
1-0

Jo Tholenaar speelde aan bord 1 tegen Henrik Geertse en de partij eindigde met licht voordeel voor Jo in remise.

Yoran Wisse trof op bord 2 een oude bekende Johan Paauwe ex S.V. Koudekerke die gelukkig onderdak heeft gevonden bij S.V. Oostkapelle, waar men heel blij is met deze versterking. Johan Paauwe buitte het rating verschil goed uit en won de partij.

Ron Blok speelde tegen Wim Duvekot. Dit werd een waardeloze schuif partij, waarbij Wim eigenlijk alleen maar met zijn pionnen speelde. Wim bood remise aan en Ron legde dit naast zich neer. Achteraf gezien was dit niet slim, want door dit gehannes met die pionnen, kwamen de stukken van Ron steeds meer onder druk te staan. Uiteindelijk won Wim. Het had voor de uitslag niet uitgemaakt, want met een half punt meer, zou de wedstrijd ook zijn verloren.

Marlies Kloos ging als laatste ten onder tegen Gillis Geertse. Na afloop de formulieren getekend en terug naar huis, ware het niet dat een speler van Oostkapelle de verkeerde blauwe jas had meegenomen. Op zich geen ramp, maar ik had mijn huissleutels in mijn jas laten zitten. Uiteindelijk is het de dag er op toch nog goed gekomen toen de dader (Wim Duvekot) bekend was geworden.