Goes D - Terneuzen B

Afgelopen vrijdag moest naast de inhaalwedstrijd van Goes 3 ook het Goese D team in de avondcompetitie aantreden.

Helaas mocht ik (Joris) niet mee met het 3de (had reeds ingevallen bij het tweede en dan kan je niet in de zelfde speelronde nog in een ander team spelen). Ron, Marlies en Yoran moesten dus in het verre Sas van Gent de eer verdedigen. Afgaand op de email is dat helaas zo uitgevallen als verwacht. Een 4-0 verlies van het 3de tegen HWP 4.

Maar goed over naar de orde van de avond zelf. Omdat de 22ste bij Terneuzen het kersttoernooi gepland staat, en wij zelf a.s. vrijdag het spelen was de wedstrijd vooruit gespeeld.

Door dat dus het 3de uit speelde, Jari een sinterklaasviering nog had, had Terneuzen op papier wat pech. Door het uitvallen van Yoran en Marlies aan het 3de moesten er twee invaller gezocht worden in de vorm van Arjo en Joris. Rating technisch dus dit keer de op papier één van de sterkst mogelijke opstelling van het D-team.

In Arjo hadden ze op het derde bord natuurlijk een oude bekende, maar nu terug aan Goese kant van het spel. Tegen Edwin Heijnsdijk was hij als eerste klaar. Helaas niet met het gehoopte resultaat. Zoals bekend is Arjo een snelle speler en dat kan soms wel eens tot problemen komen. In dit geval ging de dame ruil niet als gepland door een tussenschaakje waarmee een stuk verloren ging en even later de partij.

Zelf was ik aan het vierde bord ondertussen in een stukje vuurwerk beland. Een flink pionnenoffensief op de dame vleugel (zwart had lang gerokeerd) zorgde voor een flink probleem bij Jan Miedema, helaas voor mij wist hij het steeds net te blokken. Toen ik even niet goed oplette had ik zelfs mijn loper moeten verliezen (van een 0.7+ score gelijk naar -4 volgens de pc) maar gelukkig werd dit niet gezien. Niet veel later kwam er in het centrum een pijnlijke aanval op de zwarte dame die indien weg zou gaan tot mat zou komen, of in het andere geval tot dame verlies en zwakke stelling. Zwart zag het niet zitten hier op door te gaan dus de gelijkmaker was binnen.

Niet veel later volgde de 2-1 door Rob aan bord 2. Tegen Sven de Putter had hij niet veel problemen. Veel van de stelling/partij heb ik niet gezien, maar het commentaar van Rob was duidelijk. Weinig concentratie bij zwart maakte het hem makkelijk binnen komen.

De laatste speler die nog bezig was, was onze nestor Jo. Hij moest het 2de matchpunt op het droge zien te trekken. Een tijdje leek dit wel te lukken, middels een remise. Maar ook hier viel te merken dat de spanningsboog niet meer al te lang gespannen kan blijven. Onze oude vos verloor wat van zijn streken en moest helaas uiteindelijk in het eindspel zijn meerdere in Martijn Dobbelaar erkennen. Die zodoende er voor zorgde dat de matchpunten toch gedeeld werden.

Goes D staat zodoende voor nu eventjes 2de in de ranking, met 4 matchpunten en 7½ bordpunt, een half bordpuntje meer dan Oostkappele (die vrij zijn deze ronden) en 1½ voor op Denk en Zet C die het tegen Zierikzee B moeten opnemen.

Goes D

Terneuzen B