Goed begin GOES AB in promotieklasse A

GOED BEGIN GOES AB IN PROMOTIEKLAS A ZUIDWEST

Ook dit jaar spelen vanuit Zeeland alleen Goes AB en HWP AB landelijk in de promotieklasse Zuid West. Op 18 september werd in de 1e ronde de onderlinge wedstrijd HWP AB – Goes AB gespeeld. Die werd door Goes met 1-3 gewonnen.

Aan bord 1 had Joey van de Braak het opnieuw moeilijk tegen angstgegner Maarten Rademakers. Maar Maxim le Clercq, Rien de Böck en Niels de Feijter wonnen.

De uitslagen:

Sliedrecht – Messemaker 2 4-0

HWP -  Goes 1-3

Botwinnik 2 -   Rijswijk 3-1

Spijkenisse 2 - De Pion 2 2-2

Het lijkt erop dat de meeste teams niet sterker zijn dan vorig seizoen; de Goese ratings zijn wel flink gestegen. Vermoedelijk moet een plaats in de middenmoot haalbaar zijn. Sliedrecht en Botwinnik 2 lijken er wel boven uit te steken. Spijkenisse 2 en Messemaker 2 lijken duidelijk zwakker dus handhaving mag geen probleem zijn.

De 2e en 3e ronde worden op zaterdag 10 oktober georganiseerd door De Pion. Joop van Ruler is dan chauffeur en teamleider in Roosendaal.  Om 10 uur wordt dan oa gespeeld Rijswijk - Goes. Om ongeveer 14.30 uur begint ronde 3 waarin Goes Spijkenisse 2 op het programma staat.

Add a comment

Goes AB nog steeds fier aan kop

Sliedrecht, 7 November, - Het Goese AB team heeft de aanval van Sliedrecht op de koppositie met succes weten te weerstaan. Het onderlinge duel eindigde in 2-2 nadat Maxim en Joey aan de eerste 2 borden wonnen. De wedstrijd daarna werd overtuigend met 3,5-0,5 gewonnen van Botwinnik 2. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Goes goede zaken gedaan en moet het de komende wedstrijden in Leiderdorp aantreden tegen Messemaker 2 en de Pion 2. Het kampioenschap lijkt binnen bereik, maar met Sliedrecht op 1 MP en BP zullen de 2 wedstrijden beide gewonnen moeten worden en het liefst met nog veel bordpunten ook.

Voor de actuele stand, uitslagen en de topscoorderslijst zie: http://www.schaakbond.nl/jeugd/jeugdclubcompetitie/2009-2010/stand/promotieklasseazuidwest

Goes AB mist kampioenschap

Een klein drama mogen we het toch wel noemen. Goes AB was de competitie na 2 moeizame handhavingen ingegaan met de gedacht om leuk mee te doen in de middenmoot. Het liep anders. Met nog 1 speeldag te gaan stond Goes bovenaan. Alles in eigen hand, 2 zeges betekende simpelweg de titel. Het liep helaas dus anders.

Lees meer: Goes AB mist kampioenschap