Schoolschaken

Afgelopen woensdag, 28-02-2018, was het weer tijd voor de Bevelandse voorronde van het Basisschoolkampioenschap. Met een totaal van vierentwintig deelnemende teams, verdeeld over het iet wat ongelukkige getal van dertien scholen was het een drukke bedoeling. Want met 4 spelers per team, plus een voorraadje reserves, was het met een goeie 100 spelers behoorlijk druk in de aula van het Ostrea aan de bergweg.

Lees meer: Schoolschaken

Open Zeeuws Kampioenschap Zomer Jeugdschaken

Op zaterdag 30 mei 2015 te Goes

=====================================================================================================================================================

Organisatie:     Goese Schaakvereniging;
Plaats:             Omnium (nieuwe naam voor Sportpunt Zeeland) – Zwembadweg 3 te Goes; Sporthal 4
Aanvang:         10.00 uur (s.v.p. uiterlijk 9.45 uur aanwezig zijn);
Speelschema:   Zwitsers;
Prijsuitreiking:  Omstreeks 16.30 uur;
Inschrijfgeld:    € 5,00 bij voorinschrijving; bij opgeven in de zaal € 7,00
Prijzen:             Drie per leeftijdsgroep + voor het beste meisje per categorie

De prijzen zijn in 6 leeftijdsgroepen gedeeld:
A/B-Groep:    geboren in 1995 of later; 7 Ronden 20 min. p.p.p.p.
C-Groep:       geboren in 2001 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.
D-Groep:       geboren in 2003 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.
E-Groep:       geboren in 2005 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.
F-Groep:       geboren in 2006 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.
G/H-Groep:   geboren in 2007 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.

Bij te klein aantal deelnemers kunnen groepen worden samengevoegd.
Na de prijsuitreiking wordt nog een kleine loterij gehouden.
Ranking is bij gelijke punten op volgorde van weerstand, onderling resultaat, Sonneborn Berger.
Alleen voor plaats 1 geldt: onderling resultaat, weerstand, Sonneborn Berger.
Per categorie is een apparte meisjes prijs beschikbaar.
Voor iedere prijswinnaar is slechts 1 prijs beschikbaar.

Zwemmen:
Vanaf ±12.15 uur tot 13.45 uur kan er door de spelers gratis gezwommen worden. Dus vergeet vooral je zwemspullen niet.

Aanmelden:     vóór 29 mei 2015 op:
of via mail naar: joris_verburg@hotmail.com
        Met vermelding van naam, geboortedatum, eventueel leeftijdsgroep (als je in een hogere groep mee wilt doen), rating (indien bekend), bondsnummer
(indien bekend), club en geslacht

Deelnemerslijst:   Deze is op te vragen via http://www.svgoes.nl/inschrijvingen-jeugd-toernooi

Het toernooi is onderdeel van de cyclus van Grand Prix toernooien in Zeeland.

Juliette actef op NK E-jeugd

Juliette heeft in het Paasweekend meegespeeld op het NK voor E-meisjes (t/m 10 jaar). Ze kwam wat traag uit de startblokken met 3 nullen maar zette een heuse tussensprint in en won de volgende 4 partijen op rij. Het toernooi was verdeeld over 2 dagen dus ze eindigde dag 1 goed en begon goed aan de tweede dag. Aan het eind was de tank toch weer een beetje leeg en gingen de laatste 2 partijen verloren:

imagebam.com

De impressie van vader Joris:

Juliëtte Meijaard is op goede vrijdag en paaszaterdag verdienstelijk 14e geworden op het NK voor E-meisjes. Ze haalde 4 uit 9 en eindigde daarmee op slechts twee en een halve punt van de kampioen!

Juliëtte begon met drie verliespartijen. De spanning van het nieuwe strijdtoneel was behoorlijk en ze had in twee van de drie potjes best aardige kansen op voordeel, maar het lukte nog even niet. Daarna volgde in de laatste twee partijen van de vrijdag een mooie overwinning. Ze zette dit op zaterdag goed door met nog eens twee winstpartijen. Daarmee stond ze even in de top 10, maar tegen Kathleen Wiegmann maakte ze 1 grote fout die ze niet meer te boven kwam, jammer want anders had het misschien allemaal nog veel mooier kunnen uitpakken. In de laatste partij stond Juliëtte op winst maar het lukte even niet om het af te maken. Toch echt een hele mooie prestatie in Waalwijk!!