Goes 2 wint eerste wedstrijd 2015

Aangezien dit het eerste artikel van 2015 is: Gelukkig nieuwjaar allemaal! Voor Goes 2 begon het nieuwe jaar in ieder geval voorspoedig met een overwinning op Landau 3.

Goes 2
 Landau 3 1644
2.5-1.5
Hans Welten
Arjo Arendse 1891 0.5-0.5
Niels de Feijter
Ingeborg Jansen 1771 1-0
David de Feijter
Ronald Janssens 1595 1-0
Joris Verburg
Fardin Hematyar 1319 0-1

Joris mocht het op bord 4 opnemen tegen de jeugdige Fardin. De senior in deze partij offerde eerst een stuk en verloor er later nog eentje door een pionvork. Het eerste punt belandde dus bij Landau. Hiermee werd ook de winning-streak van Joris doorbroken (3 uit 3 extern). Joris weigerde commentaar te geven (Tongue out), dus helaas kunnen we niet meer informatie over deze partij vrijgeven.

Het tweede punt konden we bijschrijven aan de kant van Goes. Nadat Davids tegenstander eerst een correct pionoffer gedaan had kwam David minder te staan. Gelukkig deed zijn tegenstander niet alleen maar goede zetten (dame werd bijv. buitenspel gezet), dit maakte een comeback mogelijk. David snoepte alle pionnen rond de witte koning weg, uiteindelijk kwam hij drie pionnen voor te staan. Zwart wist er hier weer eentje van terug te winnen, maar dat was niet genoeg. Nadat gedwongen dames geruild werden bleef een gewonnen pionneneindspel over.

Op bord 2 had Niels een mazzeltje. Ingeborg speelde het Albin tegengambiet, één van de openingen die de avond ervoor nog aan bod gekomen waren bij het Gambietentoernooi. Helaas wist Niels hier niet van te profiteren omdat hij alleen wist wat hij zeker niet moest doen, niet wat hij wél hoorde te spelen. Hoewel de opening redelijk ging wist de Landause uiteindelijk toch een plusje te behalen. Dit werd echter volledig teniet gedaan toen ze de aanval van Niels op een verkeerde manier pareerde. Volgens de computer was er ook na die zet nog een uitweg, maar die werd mede door de beginnende tijdnood niet gevonden. Niels won eerst een dame tegen een toren, toen de materiaalvoorsprong nog meer groeide werd opgegeven.

Het was nu aan teamcaptain Hans aan bord 1 om het tweede matchpunten ook binnen te slepen. Hans had ergens een pionn gewonnen en wikkelde daarna af naar een toreneindspel met een pion meer. In de analyse waren er nog wel speelmogelijkheden voor wit (weet niet hoever dat van de partij afweek), maar in de partij zagen beide spelers geen winstmogelijkheden meer en werd er remise overeengekomen.

Goes 2 blijft hiermee bovenaan staan. Ieder team in de klasse moet nu nog een keer tegen elkaar spelen. Op dit moment volgt SVWZV op 1 matchpunt, de andere teams hebben een grotere achterstand op Goes.