Goes 2 verslaat DZD 2 met moeite

Het tweede team speelde vandaag tegen DZD 2. Het basisteam van de huidige nummer één van de promotieklasse was compleet: Hans, Niels, David en Joris. Dat DZD 2 een invaller had wegens ziekte was waarschijnlijk maar goed, want we hadden de nodige moeite met dit team. Gemiddeld hadden we 200 ratingpunten meer, maar dit was niet te merken op de borden.

DZD 2
 Goes 2
1.5-2.5
1.
H. Schoonakker
H. Welten
0-1
2.
B. Boone
N. de Feijter
0-1
3.
M. Leendertse
D. de Feijter
0.5-0.5
4.
F. Meijaard
J. Verburg
1-0

Vierdebordspeler Joris speelde een revanchewedstrijd tegen Flip Meijaard. Vorige keer wist Joris te winnen, maar dit keer ging het anders. Een torenoffer van Joris bleek foutief doordat zijn tegenstander de toren met schaak kon slaan. Hierdoor kwam hij een zet tekort voor zijn aanval waardoor deze uiteindelijk neerkwam op een blaffende (maar niet bijtende) hond. Het zag er leuk uit, maar de aanval liep uiteindelijk op niets uit. Joris probeerde er nog wat van te maken, maar dit mocht niet baten.

Niels speelde op het tweede bord waarschijnlijk de meest degelijke partij van de teamwedstrijd. Hij heeft, in tegenstelling tot al (!) zijn teamgenoten geen grote blunders begaan. De Goese speler investeerde veel tijd in zijn zetten, hij kreeg hierdoor wel een iets betere stelling. Niels' aanval sloeg echter niet door, waardoor de partij weer in balans kwam. Na eerst zetherhaling uit de weg te gaan (gezien de stand op de andere borden) wist Niels een pionnetje te verschalken. Dit werd netjes uitgemolken tot winst in het toreneindspel.

De partij van Hans was er een met pieken en dalen. Eerst deed Hans een (onbewust?) kwaliteitsoffer tegen een aantal pionnen. Vervolgens overzag de Goesenaar de mogelijkheid om de kwaliteit weer terug te claimen. Later in de partij mistten beide spelers dat wit gewoon een volle toren kon slaan: er werd een toren neergezet op een veld dat gedekt werd door een loper. Deze bijzondere partij kreeg ook een bijzonder einde toen de vlag viel bij Hans' tegenstander: 2-1 voor Goes.

David had het op bord 3 moeilijk tegen de invaller van de thuisploeg. David begon goed en won een pion, maar werd daarna volledig in de verdediging gedrongen. Met weinig tijd op de klok zagen beide spelers een aantal gevaarlijke aanvallen niet (winnend voor de thuisspeler), waardoor David kon ontsnappen. Er werden stukken afgeruild en David kreeg weer wat lucht. Het remise aanbod dat toen kwam werd nog niet aangenomen omdat het nog niet duidelijk was op de andere borden en David nog steeds een pion voor stond. Twee zetten later keek David achterom en zag dat we opeens 2-1 voor stonden. Hierop bood hij remise aan, dit werd door zijn tegenstander aangenomen.

Toch 1,5-2,5 gewonnen, maar het had ook heel anders kunnen aflopen: 3,5-0,5 winst voor DZD had ook zomaar gekund. Voorlopig blijft Goes 2 nog bovenaan staan in de Promotieklasse, volgende wedstrijd is op 7 maart tegen HWP 5.