Goes 2 verslaat HWP 5

Zaterdag speelde Goes 2 een wedstrijd die bijna een interland genoemd mocht worden. HWP kwam met drie Belgen en een Nederlander opzetten, bij Goes 2 was het basisteam compleet.

Goes 2
HWP 5
3.5-0.5
H. Welten
W. Baeten
N. de Feijter
N. Wegman
0.5-0.5
D. de Feijter
1601-
G. Ongena
J. Verburg
W. De Man
1-0

David wist als eerste een punt te scoren, de manier waarop was echter niet om over naar huis te schrijven. David had een mooie aanval en winst was binnen handbereik door een paardoffer, maar in plaats daarvan koos David er voor zijn toren neer te zetten op een veld dat gedekt werd door een loper. Toen zijn tegenstander echter verzuimde om de kwaliteit aan te nemen besliste David met één zet de partij.

Joris had inmiddels op bord 4 een stuk gewonnen door een foutje van zijn tegenstander. Had deze een betere variant gekozen dan was het 2 stukken versus een toren geweest, maar gelukkig voor Goes werd dit niet gezien. Toen Joris later een paardvorkje deed met matdreiging waarbij ook de dame werd aangevallen konden de stukken terug in het doosje.

Hans had op het eerste bord afgewikkeld naar een toreneindspel. De Goesenaar snoepte steeds meer pionnen en ook Hans' toren stond een stuk beter. Ook hier ging de winst naar Goes.

Niels had het wat minder makkelijk, hij had alle stukken op de koning van zijn tegenstander gericht, maar wist niet door te breken. Toen de stelling open werd stond hij minder, uiteindelijk zag hij zich gedwongen om een stuk te offeren tegen twee pionnen. Na de tijdnoodfase bleef een stelling over met 2T + 2p vs 2T + P + p. Volgens Fritz gewonnen voor de enige Nederlander uit het team van HWP, maar deze nam in de wedstrijd remise aan.

Goes 2 blijft hiermee bovenaanstaan in de Promotieklasse en loopt zelfs een bordpunt uit op achtervolger SVWZV, die met 2.5-1.5 wonnen van Middelburg 2. De tweede wedstrijd tegen SVWZV zou wel eens beslissend kunnen worden voor het kampioensschap.