Goes 2 verliest van Landau Axel 3

Goes 2 mocht zaterdag aantreden tegen Landau Axel 3. Niels moest invallen in het eerste, Jo was zijn invaller.
Verder was het basisteam compleet (Hans, David en Joris).

Landau Axel 3
 Goes 2
2.5-1.5
Koen Dhuyvetter
  Hans Welten 1827
0.5-0.5
Mark Zootjes
  Jo Tholenaar 1606
1-0
Ronald Janssens
  David de Feijter1564
0-1
Fardin Hematyar
  Joris Verburg 1370
1-0

Joris was chauffeur (voor hem een bekende route). Er werd nog even getwijfeld welke route er genomen moest worden, er werd voor de brug gekozen (en niet via de sluizen)
Dat hadden we beter niet kunnen doen, want net voor ons werden alle auto's stilgezet. Er bleek een wielerwedstrijd aan de gang, die we voor moesten laten gaan.
We hadden hierdoor lichte vertraging, maar wel een mooi uitzicht op de wieler-ronde. Even later (maar nog steeds op tijd) kwamen we aan op locatie en kon het schaken beginnen.

Joris was als eerste klaar. Hij had ergens een tussenzet over het hoofd gezien waardoor hij een stuk verloor.
Hij speelde nog een tijdje door, maar het mocht niet baten. Joris probeerde nog een tegenaanval op te zetten, maar kwam net 1 zet tekort.
Zijn tegenstander maakte het netjes af en zette Joris achter elkaar mat.

Op bord 2 had Jo een paard geoffert tegen 2 pionnen, met de bedoeling om een aanval op te zetten op de gehavende rokadestelling.
Zijn tegenstander pareerde echter alles, waardoor Jo slechter kwam te staan. Jo wist alle stukken af te ruilen, waarbij zijn tegenstander nog een paard overhield.
Jo probeerde met zijn pionnen vooruit te stormen, maar ook deze poging werd verhinderd door zijn tegenstander. De koning en het paard konden de pionnen allemaal tegenhouden, waarna Jo opgaf.

Op het derde bord was aldus Joris een "Typisch Feijteriaanse stelling" op het bord gekomen. David kwam wat beter te staan, maar wist dit niet echt uit te buiten. Het kwam daarna weer redelijk gelijk te staan.
Er werden stukken afgeruild, waarna een eindspel overbleef waarbij beide spelers 2 torens en een zooi pionnen hadden. David wist zijn torens wat beter te gebruiken en wist een pion voor te komen.
Er werd nog wat afgeruild en David kreeg een eindspel wat waarschijnlijk wel gewonnen was. Zover liet zijn tegenstander het echter niet komen, want hij gaf zijn laatste toren weg met een pion-vork op koning en toren.
Hierna werd gelijk opgegeven.

De hoop was op Hans gevestigd om er 2-2 van te maken, maar dat zou niet makkelijk worden.
Er was op zijn een gelijkwaardige stelling ontstaan, en beide spelers waren er zich van bewust dat er nog maar 1 remise nodig was om Goes met 0 matchpunten naar huis te sturen.
Er werd afgewikkeld naar een eindspel waarbij de Goessenaar een paard + toren had, en zijn tegenstander een loper + toren (met beiden nog een aantal pionnen).
Hans haalde alles uit de kast om voor winst te spelen, maar de stelling liet het niet toe. Na 3x remise te hebben afgeslagen berusste hij in het feit dat er niet meer inzat, en deelde de punten met zijn tegenstander.

Goes 2 staat hiermee nog steeds bovenaan, maar nog maar met 1.5 bordpunten in plaats van 2 matchpunten. De volgende wedstrijd (tegen nummer 2 WZV) zal waarschijnlijk bepalend worden.

Naast Goes speelde ook ZSC tegen Landau. Een deel van de spelers van ZSC had de dag ervoor de bekerwedstrijd tegen Middelburg gewonnen en staan dus in de finale tegen Goes.
Aangezien zowel Zierikzee, Goes als de competitieleider aanwezig waren, werd gelijk geloot om wie er thuis of uit moest spelen.
De loting viel gunstig uit voor Goes, dus wij zullen een thuiswedstrijd spelen.