Joey wint Supersnelschaken

Op de 4e mei was het zoals verwacht rustig. Joris was er ook niet. Aangezien Joris dus niet 'in control' was bij deze tijdig iets van een verslagje en stand van het 'Lightning kampioenschap' van de club (2+1) hier vooral ook neer gezet omdat onze nieuwe voorzitter er niet was... Er kwamen 8 schakers af op deze avond. Jo en Ron verkozen er voor om voor de zoveelste keer tegen elkaar een lange partij te spelen. Zo waren Joey, Louis, Erwin, Jari, Arjo en Jeroen de deelnemers van het snelle schaak. Om het toernooi toch wat body te geven werd besloten 4 maal tegen elkaar te spelen, in series van 2.

Niet geheel verrassend won de nieuwbakken FM van de club met overmacht het toernooi. Louis ging in de eerste cyclus goed mee en voor de onderlinge confrontaties stonden we allebei dan ook op 8 uit 8. In de onderlinge duels kon Louis het niet bolwerken echter. In een vrijwel gewonnen stelling met pion meer blunderde YT zomaar een stuk weg maar een tijdje later blunderde Louis 'mat' en dat is toch nog erger. Louis moest definitief af haken toen hij in de 2e cyclus 1-1 liet noteren tegen Erwin. (2 remises!). Uw verslaggever moest even later ook de 100% opgeven maar toch werd er nog een half punt 'gewonnen' tegen Erwin. In lightning is 'koningsaanval' best veel waard. YT zag plots dat Erwin na de logische zet van wit een mat in 3 had met torenoffer... Dus een kwaliteit gegeven maar nog steeds een goede stelling voor wit gezien de zwarte koning... Dat kostte echter wel zoveel tijd dat de klok van wit op 0:00 stond.... DAN maar snel remise aanbieden... Erwin wist niet hoe snel hij het aan moest nemen! Toch voortaan even op de klok kijken. In de resterende 3 partijen tegen Erwin en Louis kwam ik niet meer in de problemen.

Louis werd afgetekend 2e ondanks de 4-0 nederlaag in totaal tegen YT. Het onderlinge niveauverschil tussen de deelnemers was substantieel. Zo wist Erwin, op een halfje tegen Arjo na, alle partijen tegen Arjo, Jeroen en Jari weer winnend af te sluiten.

Jari werd weer ruim 4e door 7 uit 8 te halen tegen Arjo en Jeroen. Hij gaat toch steeds beter spelen met 'snel tempo' al blijft in tijdnood komen in lange partijen een zwakte. Overigens had Jari tal van kansen tegen Erwin en Louis om op het scorebord te komen maar het ging steeds net mis...

Arjo wist voor Jeroen te blijven door 3-1 te scoren in de onderlinge confrontaties.

Eindstand

1. Joey Grochal 19,5 uit 20