“SponsorKliks,
Info jeugd algemeen

Alle jeugdgroepen schaken een zaal bij Bowling Goes op vrijdagavond van 18:45-19:45 uur. De jeugd is tijdens de lessen verdeeld over verschillende stappen, welke volgens het door de Bond gebruikte Stappenmethode zijn ingedeeld.

In stap 1 zitten beginners, die de spelregels uitgelegd krijgen. In de stappen 2 en 3 leer je allerlei slimme zetten, waardoor je steeds beter gaat spelen. En in stap 4 t/m 6 krijg je steeds moeilijkere opgaven waardoor je nog meer diepgang in je spel krijgt.

Alle jeugdspelers mogen meedoen aan de verschillende seniorencompetities. Maar let wel, dit is altijd in overleg met de ouders, want bij de senioren kan het altijd wat laat worden.

Op de clubavond zijn er de volgende activiteiten:

• Schaaklessen Daarbij gebruiken we werkboeken met plaatjes, zodat ook jonge kinderen het spel kunnen leren.
  • Partijen spelen Iedereen speelt daarbij tegen spelers uit de eigen stap, die dus ongeveer even sterk zijn.
  • Soms worden er andere soorten schaakspelletjes gespeeld. Vooral doorgeefschaak vindt iedereen erg leuk.
  • Veel jeugdspelers doen ook mee met de jeugdteams. Je speelt dan wedstrijden tegen jeugdteams van andere verenigingen.
  • Een aantal jeugdleden doen ook mee aan toernooien. Vooral naar het Pepernotentoernooi in Vlissingen, de laatste zaterdag voor Sinterklaas, gaan veel Goese jeugdspelers.
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Joris Verburg, op zowel Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. als via 06-13313708.

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?