“SponsorKliks,
ZSB Scholentoernooi PDF Afdrukken E-mail

donderdag, 30 maart 2017 19:11

Op zaterdag 18 maart was weer de Zeeuwse eindronde van het scholentoernooi.

Hieronder de gedetailleerde eindstanden en kort verslag.

Van de vier geplaatste Bevelandse teams waren er helaas maar drie bereid af te reizen naar het verre Zeeuws Vlaanderen in de vorm van Terneuzen.

Dat waren De Holtkamp (met Davey de Jong als clublid), 't Noorderlicht (met o.a. Jari Groen als zitten lid + een oud lid en een potentieel lid) en De Wingerd.

Over De Wingerd en Holtkamp kunnen we kort zijn, ze hebben een paar matchpuntjes gepakt maar waren vooral bordvulling want met respectivelijk 4 om 3 matchpunten en 7 bordpunten waren ze nummers 16 en 17 van de totale 18 deelnemers.

't Noorderlicht daar in tegen ging pas in de laatste drie ronden onderuit. Waar na ronde 4 ze nog tweede stonden eindigden ze helaas als 12de.

Naast een Bevelandse inbreng hadden we als Goese SV nog een speler namelijk Lars van Sighem bij het eerste team van Binnen de Veste. Zij waren met 10 matchpunten en 17.5 bordpunten de nummer 3 van het toernooi, net voor het tweede team van Binnen de Veste en net achter het eerste team van De Meerpaal.

Hieronder een kort verslagje van Jari Groen:

Verslagje schoolschaken

Op 18 maart was het ZK schoolschaken.

Lars, Davey en Jari waren vertegenwoordigd voor Binnen de Veste 1, Holtkampschool en het Noorderlicht.

Lars zijn team was derde geworden! Helaas mochten ze net niet naar het NK, de eerste 2 mochten dat. Binnen de Veste 2 werd vierde.

Van de Holtkampschool weet ik niks.

Het Noorderlicht stond na de 4e ronde 2e, maar moest tegen de altijd gebleven nummer 1 de Warande, hier werd met 4-0 van verloren helaas. Eigenlijk was die partij Nick Dubbeldam-Joop van Ruler, Nick is de trainer van de Warande en Joop van het Noorderlicht.

Helaas werden de laatste 3 wedstrijden verloren (de laatste met 4-0 waarin ik verloor van iemand die opent met e3 en Dh5.) waardoor we 12e werden.

De Warande werd 1e, de Meerpaal 2e en dan Binnen de Veste 1 3e. Ik snap overigens niet waarom Lars op bord 2 zat en Jelle, die ook bij Binnen de Veste zit, niet mee deed.

Plaats reactie

Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?