“SponsorKliks,
  • image
  • image
Previous Next
Seizoensafsluiting 2016-2017 PDF Afdrukken E-mail
  
maandag, 26 juni 2017 21:30

Na vorig jaar een leuke avond in het ambachtscentrum te hebben gehad, hebben we dit jaar met de bowling als vaste locatie gelijk ook een mooie locatie om een slotavond te houden.

Na dat alle belangrijke personen aanwezig waren kon de spreekstalmeester/organisator van de avond Joris beginnen met de prijsuitreiking. Hier had natuurlijk een mooie speech aan vooraf moeten gaan van onze voorzitter, maar de planning van de TT in Assen zorgde er voor dat dit niet lukte.

Allereerst werden de geslaagden in het zonnetje gezet met hun diploma’s. Helaas was niet iedereen aanwezig om dit op te halen, dus deze zullen op een later moment ingehaald worden.

Dit jaar zijn er voor stap 1 vier geslaagden, namelijk: Niels van Sighem, Milo van der Tier, Dave de Kool en Phong Nguyen. Voor zowel stap 1+ als ook stap 2 is Lars van Sighem geslaagd. Carlo Geertse mocht (van vorig jaar) zijn stap 2, stap 2+ als ook zijn stap 3 diploma in ontvangst nemen. Voor stap 3 was verder ook Jari Groen geslaagd, die ook op de valreep van het seizoen zijn stap 3+ wist te halen en dus komend jaar in stap 4 mag starten. De laatste gediplomeerde van het seizoen is Eliza de Jong die haar stap 4+ diploma in ontvangst mocht nemen.

Na de diploma’s kon gestart worden met de prijzen, en ook hier eerst de jeugd. Te beginnen met de eerste plaats van het doorgeven. Deze was een score van 11 punten een prooi voor Carlo Geerste. Maar dan over naar de belangrijkste prijzen voor de jeugd van het jaar. Namelijk de interne jeugd competitie. In de groep van stap 1, 1+ en stap 2 is de winnaar, met een 3de plaats algemeen, Lars van Sighem met 13 punten in totaal. De overal competitie is natuurlijk ten prooi gevallen aan iemand uit stap 2+, 3 of 3+. En met 16.7 over 21 rondes is daar de winnaar Jari Groen.

Na dat deze prijzen waren uitgereikt, volgde er nog een speciale prijs. Na vorig jaar Joop tot ere lid te hebben benoemd, vonden we als bestuur dat we eigenlijk nog iets moesten doen. En wat is er dan mooier dan een prijs vernoemen naar zo een speciaal lid. Omdat Joop zoveel jaren al voor de jeugd actief is geweest vonden we het dan ook gepast om de “Joop van Ruler Talent award” in het leven te roepen. Deze prijs zal vanaf dit jaar ieder jaar aan een jeugdlid worden uitgereikt die bijvoorbeeld veel progressie heeft vertoond, om als extra stimulans te dienen. De raderen bij de jeugdleiders kunnen dus nu alvast gaan draaien om de nominaties van volgend jaar te gaan bedenken. Dit jaar was de eer echter aan het bestuur om iemand voor te dragen. En die persoon werd eigenlijk direct unaniem genoemd. Want om in anderhalf jaar tijd van stap 1 naar stap 3+ te gaan is al knap te noemen, maar ook het getoonde spel er bij is zeer knap en mag dan ook zeker beloond worden. De winnaar was dan ook dit jaar Jari Groen.

Na dat de jeugd in het zonnetje was gezet kon worden overgestapt op de senioren. Te beginnen met de prijzen die namens de ZSB werden uitgereikt voor de beste speller per klasse.

In de promotie klasse was David de Feijter overduidelijk de sterkste met 9½ uit 10. In de avondcompetitie was het in de eerste klasse Joey Grochal die7½ uit 8 het prijzengeld in ontvangst mocht nemen. Ook de tweede klasse was voor een Goese speler. Eentje die zijn broer dankbaar mocht zijn dat die uit teambelang in de laatste ronde een remise aanbod aannam, want daardoor werd niet David, maar Niels de Feijter met 7½ uit 9 eerste. Net voor Alex Jonkheer (Middelburg) en David die alle twee op 7 uit 9 eindigden. En ja de ZSB was er niet heel gelukkig mee, maar ook de derde klasse was een prooi voor een Goesenaar, namelijk Yoran Wisse die met 7 uit 8 maar een beter W-We de prijs in ontvangst mocht nemen, net voor Jan de Graaf van DeZ.

En dan de prijzen intern. Te beginnen maar met beste extern. Iets wat uit bovenstaande wel al deels duidelijk mocht zijn. En dankzij de berekening van teamkapitein Hans Welten gestaafd werd, is deze prijs voor David de Feijter.

Het Doorgeven was dit jaar niet voor één persoon maar twee. Zowel Louis Nieuwenhuijse als Jos van der Kaap wisten een totaal van 9 punten te behalen en daarmee boven aan te eindigen.

Daarnaast mocht Jos ook de prijs voor het gewone snelschaken in ontvangst nemen. De prijzen voor zowel het Rapid, Gambietentoernooi, Chess960 als ook het op de vrijdag er voor gespeelde Supersnelschaken waren een prooi voor clubkampioen Joey Grochal.

En dan de interne competitie, te beginnen met de Recreanten. Met een score van 23.83 is daar Yoran Wisse als derde geëindigd, een straatlengte voorsprong op de nummer 4, Jari Groen die met 14.5 knap als jeugdspeler daar wist te eindigen. Het onderling resultaat was een remise, dus uiteindelijk beslissen de aantal afwezigheden de competitie i.c.m. weerstandspunten in het voordeel van Joris Verburg die met een totaal van 24 punten (0.17 voorsprong op Yoran) tweede werd, waar hun resultaat klein was, is het verschil echter met de numero uno, weer wel groot, want met 28 punten uit 37 rondes is de onbetwiste kampioen onze 89 jarige nestor Jo Tholenaar.

Waar dat de verschillen soms groot waren bij de Recreanten, is de wedstrijdgroep toch wat dichter opeengepakt. De top 5 wordt gecomplimenteerd door op de vijfde plaats Erwin Kloosterman met 15⅓ en op plaats vier Louis Nieuwenhuijse met 16.00. Voor Louis net ⅓ te weinig want op plaats drie is Rinus Burgerhoff met 16⅓ geëindigd. De tweede plaats met 0.17 punten meer is voor Jos van der Kaap (met 16.5) maar met 23 uit 28 is voor de vijftiende keer op rij (aldus hijzelf) de clubkampioen Joey Grochal.

Alle winnaars, nogmaals gefeliciteerd.

Na de prijsuitreiking was het woord voor Erwin Groen (ja de vader van Jari en eigenaar van de bowling) om iedereen, naast te feliciteren, uit te nodigen voor het buffet. Iet waar hopelijk iedereen lekker van heeft kunnen genieten. De jeugd mocht kiezen uit friet met een snack (frikandel, kroket e.d.) terwijl de senioren voor de keuze stonden tussen de kipsate, hamburger of schnitzel. Geserveerd met friet, rijst en salade. Nadien kon er voor hen die zin hadden (maar wel op eigen kosten) nog wat ijs worden besteld. Om vervolgens gezellig naar de bowlingbanen te trekken. De jeugd speelde met hekjes, waar de senioren zonder gooiden. Niet iedereen deed mee, maar met 4 banen bijna vol was het een drukke boel.

De uitslagen waren als volgt:

Speler

Totaal

Met/zonder hekje

Jari Groen

69

m

Niels de Feijter

85

z

Kim de Jong

60

m

David de Feijter

88

z

Niels van Sighem

119

m

Lars van Sighem

81

m

Joey Grochal

56

z

Robbin van der Weele

94

m

Martij van der Weele

84

z

Geert Hulsbergen

90

z

Davey de Jong

90

z

Hendrikje van Sighem

49

z

Carlo Geertse

48

z

Patrick Kramer

57

z

Yoran Wisse

112

z

Peter Bastiaanse

57

z

Jo Tholenaar

48

z

Joop van Ruler

81

z

Hans Welten

65

z

Rinus Burgerhoff

91

z

Hanita Hulsbergen

79

z

Marlies Kloos

33

z

Bianca Kloosterman

70

z

Erwin Kloosterman

94

z

Jos van der Kaap

83

z

Sanne van der Kaap

78

m

 

Na het bowlen was het tijd om de laatste spullen van die dag op te ruimen waarna iedereen langzaam naar huis vertrok om van het zomerreces te genieten.

Het nieuwe seizoen start weer op vrijdag 1 september a.s. Dus voor iedereen een fijne vakantie en tot de volgende keer.

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?