“SponsorKliks,
Goes 2 moeizaam naar ruime overwinning PDF Afdrukken E-mail

zondag, 07 mei 2017 19:11
Zaterdag was de algemene slotronde van de zaterdag competities van de ZSB. Goes 2 was al kampioen geworden, dus we mochten nog een ere rondje doen. In Zierikzee troffen we Middelburg 2.

Middelburg 2
 Goes 2
0.5-3.5
Tjitte de Boer
Hans Welten
Gerard Poortvliet
Mark Paul
0.5-0.5
Jeroen Frijhoff
Niels de Feijter
Maarten van Kalsbeek
David de Feijter
0-1
David mazzelde op bord vier naar de overwinning. De jongste Feijter broer rokeerde op het verkeerde moment wat zijn tegenstander een kwaliteit en een pion kon opleveren. David verloor echter alleen een pion. Vijf zetten later maakte zijn tegenstander een fout en David liet dit voordeel niet schieten en won een stuk. Er werd nog doorgespeeld, maar toen er veel afgeruild was gaf de Middelburger op.

Ook Niels had vrouwe Fortuna aan zijn zijde. Niels gaf initiatief weg in ruil voor een mindere pionstructuur voor zijn tegenstander. Maar als je het dan niet nauwkeurig speelt wordt het toch snel penibel. Niels misrekende zich een tempo en Frijhoff kreeg een prachtige toren op c2, waarop de computer de stelling beoordeelde met -3. De mazzel kwam in het spel toen Niels middels een gemeen penninkje een dame won. 0-2

Mark had weer eens een pion geofferd (dat moeten we hem toch eens afleren) en was de hele partij bezig deze pion weer terug te winnen. Uiteindelijk bleven alleen de dames op het bord met een aantal (3?) pionnen erbij. Niet genoeg om door te spelen: 0.5-2.5 En hiermee waren ook de laatste matchpunten van het seizoen binnen, we hebben er dit seizoen geen een laten liggen!

Op het bord van Hans leek het lange tijd de goede kant op te gaan. Onze eerste bord speler stond een kwaliteit en een pion voor, dat zou genoeg moeten zijn voor de winst. Nadat Hans een verkeerde zet deed gooide een eeuwig schaak trucje nog bijna roet in het eten, maar gelukkig kwam Hans met de schrik vrij. Zijn tegenstander koos een andere voortzetting en ging uiteindelijk toch de boot in: 0.5-3.5
Laatst aangepast ( zondag, 07 mei 2017 19:26 )

#3 Niels 08-05-2017 17:41
Ach Mark, bij jou was er denk ik ook geen gevaar dat je zou verliezen. Dat was op de onderste twee borden wel anders :-*

#2 Mark Paul 08-05-2017 10:56
Werd afgelopen zaterdag ook fijntjes door Jari hierop gewezen. Zijn terechte opmerking was, dat ik graag met een pionnetje minder speel, maar waarom eigenlijk? Kan nu een verhaal over initiatief op gaan hangen, maar als je van 1300-speler niet weet te winnen, is beter toch even dit niet te doen. Hierbij de plechtige belofte aan teamgenoten bij de volgende teamwedstrijd in ieder geval de eerste 5 zetten geen pion te offeren.... :sad: :sigh:

#1 Hans 07-05-2017 20:50
De computer leerde me dat het toch geen eeuwig schaak was. Ik bleef op +3 staan. Het blijft natuurlijk de vraag of ik de cruciale zet ook zelf gevonden zou hebben. De verkeerde zet is daarmee geen blunder, maar toch wel dubieus. Het gaf Tjitte mogelijkheden die hij niet meer had mogen hebben.

Plaats reactie

Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?