“SponsorKliks,
Goes 2 - Landau Axel 2 (2) PDF Afdrukken E-mail

zondag, 08 oktober 2017 18:24

Zaterdag speelde Goes 2 voor de tweede keer dit seizoen tegen Landau Axel 2. De uitwedstrijd van een aantal weken geleden ging maar nipt verloren (4.5-3.5) dus het beloofde een interessanten wedstrijd te worden. Net als vorige keer moesten we Joey B afstaan aan het eerste team, Yoran was de invaller. Het was dit keer een thuiswedstrijd, maar qua reistijd was daar weinig van te merken (in ieder geval voor de bewoners van Goes Noord). Vanwege het afsluiten van Tiendenplein was het een lange file om de wijk uit te komen. Gelukkig wist iedereen toch op tijd de Bowling te vinden.

Goes 2
Jo Tholenaar
Mark Zootjes
 0-1

Yoran was volgens mij als eerste klaar. Onze invaller was ergens een pion verloren en ging met deze achterstand het eindspel in. Zijn tegenstander wist de open lijn te veroveren en dreigde nog meer materiaal voor te komen. Dit in combinatie met de passiviteit van zijn stukken deed Yoran besluiten de koning om te leggen.

Jo speelde zoals gewoonlijk heel snel. Het middenspel heb ik gemist, er bleef uiteindelijk een eindspel over met LvsP met een pion minder voor onze senior. Jo stelde daarop remise voor, maar Mark speelde door en won uiteindelijk de partij.

Eliza bracht de stand weer wat in evenwicht door te winnen. Ze won een dame tegen twee stukken en bleef ook de koning onder druk zetten. Later kwamen er nog wat pionnen bij de voorsprong. Hoe het daarna precies verliep weet ik niet, maar het was in ieder geval genoeg voor de winst: 1-2

Erwin kreeg de kans zich te revancheren, hij mocht spelen tegen dezelfde tegenstander als een paar weken geleden. We hoorden Erwin zeggen 'Oh, de dame kon er nog tussen', blijkbaar had onze eerstebord speler een zet over het hoofd gezien. 1-3

Ook David had een bekend voorkomende tegenstander. Maar dit keer wel een andere uitslag. David kwam lekker uit de opening, maar ruilde in het middenspel alles af. Hierna bood de Axelaar remise aan, wat David met 2 minuten op de klok aannam. Misschien had er nog iets meer ingezeten, David mistte nog een combinatie waarmee hij een pion had kunnen winnen.

Mark kreeg een mooie lange diagonaal voor zijn loper en een tweetal open lijnen voor zijn torens. Dit leverde onze speler uiteindelijk een kwaliteit op. Later won Mark nog een aantal extra pionnen en werd het punt veiliggesteld: 2.5-3.5

Op het bord van Hans werd met weinig tijd op het bord een stuk geofferd om Hans' koningsstelling open te breken. Als het niet door zou slaan dan zou onze teamcaptain een goede kans hebben om met het extra materiaal het punt binnen te halen. Maar helaas werden in de partij de juiste zetten niet gevonden (als die er al waren) en ging het punt naar de bezoekers.

Niels wist nog wel te winnen op het derde bord. Een blunder van Fardin zorgde voor pionverlies, dit bezegelde in zekere zin de partij. Niels maakte het zichzelf nog even moeilijk toen hij een zet over het hoofd zag die zijn rokkade blokkeerde, maar Fardin kon weinig doen om de ontwikkeling van Niels' torens te voorkomen. Toen deze eenmaal actief waren kon Niels de witte koning gaan uitroken, uiteindelijk zette de oudste Feijter kloon mat in 4.

#1 Maxim 10-10-2017 08:39
Jammer, maar punten gaan wel komen. :)
Citeer

Plaats reactie

Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?