“SponsorKliks,
McFlurry's voor Goes C! PDF Afdrukken E-mail

zaterdag, 08 april 2017 18:59

Afgelopen vrijdag gebeurde speelde Goes C de laatste wedstrijd uit de tweede klasse. De nummer twee Middelburg had eerder deze week al gewonnen, we moesten minstens 2-2 op het scorebord toveren voor een kampioenschap. Voor tegenstander Souburg was het ook een belangrijke wedstrijd, zij liepen nog risico om te degraderen.

Eliza kwam al snel goed te staan. Onze bord vier speelster was lang gerokeerd terwijl de Souburgse speler voor de korte rokkade koos, vaak komt er dan vuurwerk op het bord. Eliza wist een aantal belangrijke pionnen voor de zwarte koning af te ruilen en hierdoor kwam de Souburgse monarch in de problemen. Alle witte stukken trokken op richting de zwarte koning en dit viel uiteindelijk niet meer te verdedigen: 1-0

Mark liet in deze laatste wedstrijd nogmaals zien dat hij het liefst met een pion minder speelt. Gelukkig had onze eerste bord speler wel compensatie in de vorm van een lelijke pionstructuur aan de witte kant. Toen meer en meer stukken afgeruild werden bleef een stelling over waarin beide spelers het nut niet inzagen van doorspelen. 1.5-0.5, nog een halfje te gaan voor de titel.

David koos zoals gebruikelijk voor een obscure openingsvariant die wel wat vraagtekens opriep bij zijn tegenstander. Hij kwam echter nooit in grote problemen. De partij bleef redelijk in balans en toen besloot de Souburger een remise aanbod te doen. David moest hier nog even over nadenken, ging hij voor het teambelang of wilde hij doorspelen voor de topscoorders titel? Enige minuten later besloot David toch zijn persoonlijke ambities aan de kant te zetten ten gunste van het team: 2-1, kampioenschap binnen!

Niels had inmiddels een prettige stelling bereikt. Een paar te langzame plannen van de zwarte zijde gaven wit kans om voordeel te pakken. Materieel gezien stond het nog gelijk, maar de zwarte koning stond redelijk op de tocht en de witte stukken waren in aantocht. De zwarte stukken stonden niet goed en het zag er naar uit dat dit ook nog wel even zo zou blijven. De overgave van de Souburger werd door de omstanders niet helemaal begrepen, maar de computer gaf hem met +4.5 gelijk. Door deze overwinning werd Niels topscoorder in de tweede klasse, een half puntje voor zijn broer David.

Goes C
 Souburg C
3-1
Mark Paul
Martin de Bock
0.5-0.5
Niels de Feijter
Walter Franse
1-0
David de Feijter
Merijn van Broekhoven
0.5-0.5
Eliza de Jong
Tom van Gemert
1-0

We mogen volgend jaar een klasse hoger spelen, in dezelfde klasse als Goes A en Goes B. Daarnaast hebben we een mooie klok voor de club gewonnen. Maar dit alles valt in het niet bij de beloning waar we het echt voor deden... een McFlurry! De traktatiebelofte die Mark deed na de wedstrijd uit ronde twee heeft het team vleugels gegeven. Waarschijnlijk dacht Mark toen dat de kans klein was dat het zou lukken, maar zeven rondes later staan we toch maar mooi op de eerste plek.
Het volgende doel dat Mark in gedachten had was kampioen worden in de eerste klasse (boven Goes A en Goes B). Mocht dit lukken dan beloven wij (David en Niels) bij deze om een etentje te organiseren voor Goes C.

#2 Joris 12-04-2017 09:40
Een troost voor David, hij heeft met nog 1 wedstrijd te gaan daar wel de titel al binnen. Dus Promotie David, Eerste klasse JG, tweede klasse Niels en in de derde klasse Yoran die de prijzen pakken.
Citeer

#1 Eliza 09-04-2017 19:13
De McFlurry was heerlijk! :lol: Thanks Mark!
Citeer

Plaats reactie

Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?