“SponsorKliks,
  • image
  • image
Previous Next
Historische dag in de Nederlandse Sport PDF Afdrukken E-mail
  
donderdag, 01 juni 2017 21:24

Het is gelukt! Na een glorieus en heldhaftig gevecht waar menigeen van heeft genoten is de kampioen gekroond! De winnaar van de Gir... het jaarlijkse schaakvoetbal toernooi is Goes! Het was alweer de tweede titel voor de roemruchte ploeg gevuld met schakende en voetballende toppers! Dit jaar was de bezetting als in geen jaar tevoren! Er was sprake van... echte tweekamp! Alle andere teams werden afgeschrikt door de ontzagwekkende power van de Goesenaren en Middelburgers en zo werd het een Zeeuws gevecht! Na een middag vol spanning en sensatie behoorde de grote kleine beker toe aan... Goes! Klik snel op Lees meer om meer te lezen over dit schaakvoetbalfestijn!

 

Met welke toppers trad Goes in het strijdperk? Na de nodige onderhandelingen kwam de volgende selectie uit de koker van playing captain Louis:

 

  1. Op 1 en op de bank Joey 'YT' Grochal de Zeeuws Kampioen (misschien wel voor nog HEEL lang). Ja dan kan er op schaakgebied weinig mis gaan. Dit jaar werd er een nieuwe tactiek ingeschakeld om ook bij het voetbal nuttig te zijn voor de ploeg!
  2. Op 2 natuurlijk Louis zelf die naast onberekenbare openingen ook beschikt over een vlammend schot.
  3. Op 3 vonden we Remco (of niet...) die beschikt over tomeloze ervaring op beide terreinen.
  4. Op 4 onze sterspeler op het voetbalveld Maxim die verder ook nog een heel aardig houtje kan schuiven!
  5. Op 5 onze Brabantse gigant Rien de Bock die met niets ontziend spel op zowel het bord als het veld probeert te scoren.
  6. Op 6 JoeyB ons mannetje van alles. Vandaag stond hij tussen de palen.
  7. Op 7 Niels een betrouwbare reserve!
  8. Op 8 Broer David. Beiden zouden veel nodig blijken te zijn!

Dan de bezetting. Dat is altijd weer spannend. Welke topschakers vinden we terug?! Voorgaande jaren zagen we onder meer Loek van Wely, Jan Smeets, Twan Burg en Koen Leenhouts terug. Dit jaar behoorden mensen als Marcel Nellen en Alex Jonkheer tot de illustere opponenten! Ook de organisator van dit glorieuze evenement Jeroen Frijhoff maakte deel uit van het Mddelburgse sterrenensemble. Ik heb gehoord dat er interesse is uit het buitenland! Voor nu waren al deze giganten zo tegen het middaguur in Sportcentrum de Sprong te Middelburg. Waar waren de Black Sheep?! Nou volgens Jeroen zouden ze komen! Hij had immers op vrijdag nog een facebook berichtje gestuurd en ze hadden niet gezegd dat ze NIET kwamen! Dus dan kwamen ze! Volgens die gedachtetrend wachtte YT in spanning op een mogelijk combinatieteam Real Madrid, maar het team met Magnus Carlsen en Cristiano Ronaldo liet om onbegrijpelijke redenen verstek gaan! Je geloof het niet! Waren ze toch bang voor de kwaliteiten van de Zeeuwen?! Het moest haast wel! Dat ze niet van het toernooi wisten KAN helemaal niet want Jeroen heeft via facebook iedereen een berichtje gestuurd (!) Merkwaardig toch... 

nou dan gaat het er dus om niet om wie er NIET waren maar wie er wel waren. Voor deze editie had onze grote leider Jeroen besloten dat de disciplines 'latje trap' en 'penalties'  toegevoegd werden aan de activiteitenlijst. Het kon allemaal! Je weet nooit wat je te wachten staat als je in sportoutfit het Mekka van het Zeeuwse Schaakvoetbal betreed. Er werd besloten tot een eerste activiteit: SCHAKEN. Gelukkig! Daar zijn we goed in! Helaas kreeg Middelburg het slechts voor elkaar om met 5 schakers achter de borden te verschijnen! 1-0! GOAL! Toch beten ook de Middelburgers van zich af... Louis verslikte zich in de sluwe de Wolf maar bood in verloren stelling remise aan wat tactisch werd geaccepteerd en elders werd zelfs een heel punt gescoord door de hoofdstedelingen. Ben eigenlijk al weer vergeten wie er verloor. Was het Maxim?! Zelf won ik ieder geval van de topper van Middelburg Nellen!

Daarop gingen we latje trappen. De Goese kopman mocht eerst en miste drie keer... Mede omdat de Feijter een bal die nog omhoog stuiterde tegen hield (!?) Gelukkig scoorden we verder nog wat punten. Hoogtepunt was natuurlijk Maxim die een heuse 5 punter noteerde! Hoezee! Middelburg kwam tot 4 punten. Daarop was het tijd voor voetbal.

Aangezien we spelers over hadden werd YT scheidsrechter! Onpartijdig uiteraard... Na zo een potje heb je best respect voor een Dennis Hichler je kunt die achterlijn aan de andere kant helemaal niet goed zien! Voetballend bleek Goes net wat sterker... Het werd 3-0! Glorieus! Maxim, Louis en Niels zorgden voor de goals meen ik.

Penalties! Spanning en sensatie... Het leek de Champions Leauge wel! Beide teams scoorden en misten en na 6 penalties stond er 3-3 op de teller. Gelijkspel! Remco geloofde het daarop wel en vertrok met kinderen naar huis. De schaaktaak werd dus nog zwaarder... Maar zie. Het ging nog beter dan de eerste keer! 6-0! Alle schakers wonnen! JoeyG won met een pionnetje meer van de Wolf en B gaf de onnavolgbare Alex Jonkheer (ook dit jaar driftig scharen makend) het nakijken! De zwarte koning leek onder vuur te liggen maar de vorst liep doodleuk naar voren en vormde een matnet met paard, pion en toren!

Toen mochten we weer latje schieten. Middelburg liet zich natuurlijk ook niet onbetuigd en wist door een treffer van Nellen (jawel!) en een driepunter van Poortvliet te winnen! Werd het nog spannend?!

Voor zo een bijzondere gelegenheid is natuurlijk een COMMENTATOR nodig. Zodoende werd Louis scheidsrechter en nam YT de microfoon in handen. Als een ware Sierd de Vos werden de verrichtingen van de schaakvoetbalsterren gevolgd! Kwam er een sensatie?! Wellicht... Middelburg kwam op voorsprong! Gelukkig voor Goes was besloten dat er nog 2x 15 minuten gevoetbald werd in plaats van 1x... Net voor de rust was daar de gelijkmaker! Spanning en sensatie. Na een aantal halftime interviews was het tijd voor de tweede helft.  Daarin had de ganzestad constant een overwicht en zo werd het dan ook 2-1. Door wie anders dan spits Maxim?! Hij maakte de winnende! Het was 2-1... het bleef 2-1. Hopelijk heeft scheidsrechter Louis het door hem gemaakte filmpje van deze match nog!

Goes winnaar van het schaakvoetbal! Wat een prestatie! Vooraf zijn er met penningmeester Erwin geen winstpremies afgesproken maar het zou me verbazen als die niet in de miljoenen euros gaan lopen (!?)

En zo was het tijd voor de prijsuitreiking. De eerste plaats was voor Goes... de tweede voor Middelburg en de derde voor... Alex Jonkheer. De MVP... Dat belooft heel wat voor volgend jaar. Na de nodige onderhandelingen heeft Jeroen ingezien dat Goes wellicht beter de organisatie van dit toernooi voor de rekening kan nemen. Hierdoor kan ik u ook beloven dat we tegen juni 2018 mensen van het kaliber Ronaldo, Messi, Carlsen en Aronian zullen kunnen begroeten in Goes! Dat KAN niet fout gaan! Een enkel facebookberichtje zal toch wel volstaan om 20 teams te krijgen?!  

 

Laatst aangepast ( donderdag, 01 juni 2017 21:32 )
 

Reacties  

 
#3 Maarten van Haaften 05-06-2017 09:06
Leuk stuk Joey, ik moet vaker op deze site kijken
Citeer
 
 
#2 Marjo de Boer 03-06-2017 18:00
Top verslag Joey
Citeer
 
 
#1 JoeyB 02-06-2017 05:50
Leuk stukje geschreven JoeyG! 8)
Citeer
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?