“SponsorKliks,
  • image
  • image
Previous Next
Hogeschool Zeeland Toernooi van start PDF Afdrukken E-mail
  
zondag, 06 augustus 2017 00:58

Met 7 Goesenaren en de nodige opstartproblemen is Zeeland's grootste toernooi van start gegaan. De terug van weg geweest zijnde Paul van Rooijen drukte ons toch echt op het hart om om rond 18 uur aanwezig te zijn voor de openingsceremonie. Het werd uiteindelijk zo tegen half 8... Zo zonder de leiding van Frans Peeters liep het indelen duidelijk niet soepel. Ook zien we meer dan 10 spelers wel op de deelnemerslijst maar niet in in de indeling. Zo bleef het aantal steken op ee karige 226 vergeleken met vorig jaar dan toch. Voor Goes zien we Joey, Sven, Louis, Maxim, Joey en de Feijters. Daarnaast was Jari aanwezig om sfeer te proeven (en FMs om handtekeningen en selfies te vragen) Uiteindelijk bleek Jorden bereid op de foto te gaan met ons talent. Het heeft hem niet al te zeer afgeleid want alle toppers op het podium wonnen. We werden overigens nog wel getrakteerd op een uitgebreide openingsceremonie. Ondanks dat we al een klein uurtje te laat waren was er weer een lokaal bewindslid gevonden dat om de een of andere reden in de veronderstelling verkeerde dat er ook maar iemand geïnteresseerd was of hij ooit geschaakt had of niet (op het voortgezet onderwijs daarna nooit meer een stuk aangeraakt maar de beste man verzekerde ons dat daar deze week verandering in komt! Lekker belangrijk...) Na nog meer boeiende uiterst relevante informatie (Alex Jonkheer hield zich in bij deze wannabe Cardon ) konden we dan eindelijk starten. Nu verwacht u een hoop details... maar ja er staan nog geen uitslagen (EN INDELING voor mensen die zich SNACHTS willen voorbereiden...) online. Niet best. Wat wel best was was de start van Sven.

 

Sven was als tweede van de Goesenaren klaar. De Duitser Alexander Tampe (1713) had geen kans. Het materiaal was in balans maar de Vlissinger had de veel betere stukken en een sterk centrum. wit kon nog wel rokeren maar zag zich gedwongen weer wat stukken op de onderste rij te plaatsen waarna een paard op e2 opeens geen kant meer op kon en zo maar in het denkbeeldige doosje verdween. Een vroegertje voor Sven. Maar niet zo vroeg als had gekund...

 

Bij uw verslaggever ging het ook simpel tegen Willem Kuiper (1767). Mijn opponent ging voor het Winggambit tegen het Siciliaans maar speelde daarbij het zeldzame Pf3. Na een niet al te handige zet van wit had zwart de volle controle. En wit stond gewoon een pion achter... Met een paar mooie zetten (toegejuicht door Houdini overigens) kwam zwart vlot gewonnen te staan. Wit ging voor een alles of niets poging maar alles werd goed doorgerekend. De zwarte koning vond een 'veilige' haven op d7 en ik won een toren op a1. Met een mooi slotzetje met een tegendreiging kwam het punt binnen.

Maxim was toen al klaar met zijn 'partij' tegen Mila Bottema (800N). Na 5 zetjes kon Maxim al materiaal winnen. Hij deed het nog rustig aan maar dit was niet al te lastig voor Maxim!

JoeyB had het heel wat lastiger tegen GM Roeland Pruijssers (2489). In een Hollandse partij verweerde B zich, niet geremd door enige theoretische kennis, toch nog alleraardigst. Op een gegeven moment stond B dan ook zelfs een pionnetje voor. Maar dat had zwart wel een mooie aanval voor. B dacht een zwarte mataanval slim tegen te houden maar had een nog veel slimmer grootmeesterlijk antwoord gemist. En daarmee was het toch klaar.

Niels kon ook niet stunten tegen de hoger gerate Erik Sparenberg (2158). Heb hier weinig van gezien. Niels begon met iets van c4 Pf3 e3 b3 etc MEEN IK.

Broer David kreeg ook nog geen stunt op de borden. Hij verloor van Guus Bollen (2245). Hier heb ik iets meer van gezien. David had weer zin om b6 te spelen en kwam in een soort Franse stelling met minder ruimte, een loper op b7 en weinig activiteit uit. Hoe het mis ging weet ik ook hier niet.

En dan Louis. Die won / speelde remise / verloor van Martijn de Wit (1622). De uitslagen staan nog niet online en aangezien Louis ineens verdwenen was is zijn uitslag dus onbekend. Heel fantastisch stond hij met zwart nog niet maar het laatste wat ik heb gezien was een stelling met 3 resultaten mogelijk.

morgen... beginnen we om 11.30 uur. DAT staat wel op de site. Tegen wie? Kweet nie :(

 

Laatst aangepast ( zondag, 06 augustus 2017 01:05 )
 

Reacties  

 
#2 Jari 06-08-2017 10:27
Tegen de nummer 1 Joey! :P :lol:
Citeer
 
 
#1 Sven 06-08-2017 06:04
Jij mag op bord 1 volgens mij en ik tegen een klein jongetje
Citeer
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Puzzel van de dag

Hoeveel Goesenaren spelen deze zomer in Vlissingen?