In Memoriam Oud-voorzitter Jaap Pauptit

Rond de eeuwwisseling is Jaap Pauptit een aantal jaren voorzitter geweest van de Goese Schaakvereniging. In die periode hebben we hem leren kennen als een hartelijke vent met wie het goed samenwerken was. Als je langs kwam, dan was het direct gezellig.

Zijn betrokkenheid bleek o.a. uit de organisatie van een schaaktoernooitje bij hem thuis. Deelnemers waren jeugdleiders en bestuursleden van de Goese Schaakvereniging. In de gezelligheid had ook zijn echtgenote Femmy een aandeel, o.a. door te zorgen voor lekkere dingen bij thee en koffie.

Jaap was nauwgezet, maar kon ook relativeren. Als senioren klaagden over geluid van jeugdspelers, dan wist hij de gemoederen altijd tot bedaren te brengen.

Ook naar buiten toe ondernam hij activiteiten voor de club. Zo heeft hij een aantal jaren schaakles gegeven op de basisschool De Kattenschulp in Kattendijke. Ook organiseerde hij een levend openluchtschaakspel in Colijnsplaat, waarbij Hans Böhm één van de spelers was.

Als schaker hoorde Jaap bij de bovenkant van de middenmoot. Als liefhebber wilde hij een leuke partij spelen, als dat verlies opleverde dan was dat geen ramp. Daardoor was hij soms ook voor de toppers gevaarlijk.

Voor ons was het jammer dat Jaap een andere liefde ontdekte, namelijk het bridgen. Al deed hij soms nog wel mee met het tussen Sint en Kerst schaaktoernooi. En ontving de schaakvereniging flink wat schaakboeken, die hij toch niet meer nodig had.

Ook voor ons is hij toch nog onverwacht snel overleden. Wij wensen vooral Femmy en andere familieleden sterkte met het dragen van het verlies.