Omdat de 'maatregelen' allemaal net wat lichter zijn geworden mogen schaakclubs weer open. Nu is nu uiteraard vakantie dus die planning is weer lekker...

Omdat er al maanden niet gespeeld was werd er besloten om op 10 juli , in de vakantie , nog een clubavond te houden.

Bij de jeugd was er toch nog wel een aardige opkomst ondanks dat het dus zomer is.

Ook bij de senioren kwamen nog de nodige mensen opdagen. Er werd nog een snelschaakcompetitie gespeeld. Joop, Jeroen en Joris deden niet mee maar toch waren er nog 9 spelers:

1. Joey 8

2. Jos 7

3. David 4,5

4. Louis 4

5. Niels, Jefta 3,5

7. Rinus 3

8. Jari 2,5

9. Norah 0

Daarmee zit dit eigenaardige seizoen erop... Hopelijk alles komend seizoen weer een beetje normaal.

Ook de zomer is inmiddels volledig gecancelled. De voornaamste Zeeuwse schaakhappening het HZ-toernooi was al afgelast en deze week is ook dat andere juweeltje, het DamSchaakToernooi van Oostkapelle, van de kalender gehaald! Men kan zich afvragen of dit het einde van de wereld inluid?!

Gelukkig wordt er online nog WEL geschaakt. Zie daarvoor nog steeds: https://www.chess.com/club/de-zeeuwse-internetschaakclub waar iedere vrijdagavond om 20.00 uur een toernooi gehouden wordt.

Hiernaast heeft ook Jari zich inmiddels in het streamgewoel begeven. Volg hem hier: https://www.twitch.tv/jarige4

Add a comment

Om toch nog iets van een kleine seizoensafsluiting te houden hebben we voor a.s. vrijdag nog een kleine samenkomst gepland.

Voor de jeugd van 18.45 tot 19.45 en voor de senioren van 20.00 tot ± 23.00.

 

De avond geen gewone competitie, maar gewoon de mogelijkheid om nog eens onderling een partij te spelen voor we de vakantie in gaan na deze bijzondere periode.

 

Hopelijk zien we nog de meeste deze avond om nog even bij te praten en een gezellig potje te spelen.

Add a comment

Tijdens al deze ellende is schaken 'Over  the Board' er duidelijk niet bij. Al helemaal niet in clubverband... Als je toevallig een  broer of zus in je 'quarantinelocatie' hebt kun je nog wel 'OTB' spelen....

Nu is het natuurlijk veel leuker om online te spelen. YT zat er al aan te denken om iets dergelijks op te gaan zetten want de kans dat we dit seizoen nog op de club komen lijkt nihil... Jari had dit echter al gedaan zo bleek!

Ga naar:

https://www.chess.com/club/de-goese-schaakvereniging

https://www.chess.com/clubs/members/de-zeeuwse-internetschaakclub

Daar worden ook regelmatig (voorlopig dagelijks) toernooitjes georganiseerd.

Hiernaast heeft Maxim besloten om van de verveling gebruik te maken om zijn 'streamingcarriere' te beginnen. Iedereen 'Like and Subscribe' voor Torodeboro:

https://www.youtube.com/user/Torodeboro

Add a comment

TABEL

Het eerste team heeft nagelaten om zich veilig te spelen, maar met een gelijkspel blijft de degradatiestreep wel uit het zicht voorlopig. In een van de komende duels met de laagvliegers moet het definitief veilig spelen dan maar gebeuren... Nu was het ook geen optimale situatie want we hadden maar liefst 3 invallers! Tja.... Dat is natuurlijk niet best. Sven en Remco konden blijkbaar al niet en derhalve konden we de afmelding van Jos op vrijdag missen als kiespijn. Letterlijk in dit geval want dat was de reden... Zodoende dus met maar liefst 3 invallers naar het Speye.... Nu stond HWP niet voor niets onderaan dus zodoende kon er sprake zijn van een redelijk gelijke strijd. Een beetje jammer natuurlijk want op volle oorlogssterkte hadden we deze match normaliter dik gewonnen en aan alle onzekerheid een eind gemaakt... Nu staan we nog altijd maar 1MP boven een degradatieplaats... Maar ja. Hopelijk zijn we tegen de Baronie WEL compleet.

Add a comment

Verslag: Hans Welten en Niels de Feijter

In de zevende ronde van de competitie volgde het onderlinge duel. Beide teams hebben nog punten nodig om uit de degradatiezone te raken. Mark appte ’s-middags dat hij beroerd, belabberd, ziek, zwak en misselijk was of zoiets. Ik appte terug dat ik op de club nog wel een vervanger zou vinden. Ik wilde Goes C niet leegroven en geen wijzigingen meer in Goes D aanbrengen, waardoor Joris als de hoogste gerate aanwezige speelgerechtigde speler de gelukkige was. “Yours truly” zette Joris op scherp door over competitievervalsing te beginnen.

Add a comment