De reis naar Amsterdam heeft voor Goes C het maximale aantal punten opgeleverd. De 3 wedstrijden tegen Magnus Leidse Rijn uit Utrecht (3-1), LSG uit Leiden (2½-1½) en SMB uit Nijmegen (2½-1½) werden alle gewonnen.

Vooral de prestatie van Jefta van Steijn aan bord 1, met 2½ uit 3 tegen sterke tegenstanders, was indrukwekkend. Souburgspeler Brandon Haasbroek scoorde 2 remises aan bord 2, Kenny Nguyen scoorde aan bord 3 ook 2½ uit 3 en Hugo Franco uit Terneuzen haalde 2 punten.

In december moeten in Leiden nog 3 ronden gespeeld worden. Gezien de sterkte van de tegenstanders dan, lijkt een 6e plaats in de eindstand het meest waarschijnlijk.

Goes D speelde in Leiden de halve finale van het NK voor D-teams. Met slechts 1 gelijkspel 2-2 uit 5 wedstrijden plaatste Goes zich niet voor de finale in december.

Add a comment

De wedstrijd Goes D - Landau D zou oorspronkelijk 6 maart gespeeld worden, maar kon op dat moment niet doorgaan vanwege de pandemie die we kennen onder de naam COVID-19. Nu de clubs weer langzaam een beetje opstarten werd de wedstrijd alsnog gespeeld. 

Add a comment

Tijdens het Zeeuws Kampioenschap schaken voor teams van basisscholen speelde ’t Noorderlicht niet sterk. Met wat geluk werd het team kampioen. Van de andere Bevelandse teams verraste de Koelmanschool.

Add a comment

Deze vrijdagavond 21 februari 2020 is er weer een ronde in de Zeeuwse jeugdclubcompetitie gespeeld. Het werd een goede avond voor Goes. Zoals in de titel af te lezen is werd de strijd beslecht in het voordeel van Goes: in totaal 11 - 1.

Add a comment