De wedstrijd Goes D - Landau D zou oorspronkelijk 6 maart gespeeld worden, maar kon op dat moment niet doorgaan vanwege de pandemie die we kennen onder de naam COVID-19. Nu de clubs weer langzaam een beetje opstarten werd de wedstrijd alsnog gespeeld. 

Add a comment

Tijdens het Zeeuws Kampioenschap schaken voor teams van basisscholen speelde ’t Noorderlicht niet sterk. Met wat geluk werd het team kampioen. Van de andere Bevelandse teams verraste de Koelmanschool.

Add a comment

Deze vrijdagavond 21 februari 2020 is er weer een ronde in de Zeeuwse jeugdclubcompetitie gespeeld. Het werd een goede avond voor Goes. Zoals in de titel af te lezen is werd de strijd beslecht in het voordeel van Goes: in totaal 11 - 1.

Add a comment

24 januari is de eerste regionale jeugdcompetitiewedstrijd gespeeld. Het team bestond uit Jari, Lars, Jefta en Kenny, zoals u kunt lezen in de tags. Er werd tegen Terneuzen gespeeld en dat ging goed: 4-0.

Bord 4. Kenny blunderde eerst een dame, maar kwam terug in de partij en won.

Bord 3. Jefta won eenvoudig.

Bord 2. Lars won ook, maar dan met wat meer moeite. Na een damewinst gemist te hebben won hij alsnog. Waar Lars al klaar was (en de partij duurde zo'n 60 zetten), was bord 1 nog bij zet 20.

Bord 1. Jari won met een 4-dubbele aanval! Een dame en toren op d7 en d8 + een loper op d6 en een wit paard op d4 en een witte toren op a1 zorgden voor de optie ...Le5 waarmee het paard 3x werd aangevallen en de toren 1x. Toch was het nog te verdedigen, door Le3 te spelen en na Lxd4 met Tad1 de dame te pennen. Dit werd niet gespeeld, wel Pe2 en de toren ging verloren en één zet later werd opgegeven.

Scheidsrechter was Niels.

Add a comment