Kwartfinale bekercompetitie

De eerste ronde was het hoogste Goese team in de Zeeuwse bekercompetitie vrij, wij hoefden pas in ronde twee voor het eerst aan te treden. Tegenstander was Terneuzen, het team dat een ronde eerder Goes 2 had uitgeschakeld in een spannende match met vluggerpartijen. Ook deze match bleef tot het einde toe spannend.

Terneuzen 1
 Goes 1
1.5-2.5
Jaap Dekker
Erwin Kloosterman
2Martijn Dobbelaar
Hans Welten
Peter de Putter
Niels de Feijter
Kees Freeke
David de Feijter
0.5-0.5

Op bord 1 werd de meest degelijke partij van de avond gespeeld. Erwins stukken stonden wat defensief, maar dat nadeel verdween toen de stukken afgeruild werden. Met een paard en vier pionnen voor beide spelers vond men het wel mooi geweest en werd er remise overeengekomen.

Op het derde bord wist Niels de zwakkere pionstructuur van zijn tegenstander uit te buiten met pionwinst. Helaas werd deze voorsprong een aantal zetten later weer uit handen gegeven toen Niels wat onnauwkeurig speelde. Er restte een toreneindspel met evenveel pionnen waar weinig meer inzat. Toen de thuisspeler remise aanbood nam Niels dit dan ook aan.

David kreeg op bord vier de eerste acht zetten een kopieermachine tegenover zich. Maar in deze gelijke stelling was het toch David die aan het langste eind trok. De vergevorderde zwarte pionnen werden een prooi voor de witte stukken en uiteindelijk bleef een toreneindspel over waar David twee pionnen meer had. Helaas ging het toch nog mis. Tot tweemaal toe verloor David een pion, de partij eindigde uiteindelijk in remise.

Met drie remises hing het nu helemaal van het tweede bord af. In een ongebruikelijke opening kwam Hans wat actiever te staan, maar echt profiteren lukte niet. Uiteindelijk bleef een eindspel over met een paard voor Martijn en een loper voor Hans. Martijn zette zijn paard ongelukkig neer op a8 om een witte vrijpion tegen te houden. Hans sloot het paard in met zijn zwartveldige loper en ging met zijn koning het paard ophalen. Zwart had ook nog een vrijpion, Erwin zag nog een mooie zet om daar de overkant mee te halen. In de partij werd deze niet gevonden, Hans wist uiteindelijk het punt binnen te halen.