Bekerteam 1 wint nipt van bekerteam 2

De twee Goese bekerteams die op zeeuws niveau opereren moesten vrijdag tegen elkaar spelen. Voor team 1 de eerste wedstrijd, team 2 had al een wedstrijd gespeeld. Het werd een spannende wedstrijd waar beide teams kansen hadden om de winst te pakken.

Goes 1
 Goes 2
2.5-1.5
Erwin Kloosterman
Mark Paul
1-0
Hans Welten
Rob Dekker
1-0
Niels de Feijter
Jo Tholenaar
0.5-0.5
David de Feijter
Eliza de Jong
0-1

David ging al snel het schip in tegen Eliza. Op zet 5 won David al een pion, maar op zet 9 deed hij een verliezende zet. Eliza rook bloed en ging vol in de aanval. David kon hier niet meer van herstellen en verloor uiteindelijk de partij.

Niels speelde tegen Jo en kreeg een gambiet tegen zich. De aanval op de koning werd afgeslagen en Niels behield zijn pion voorsprong. Het had de oudste Feijter broer echter veel tijd gekost om de juiste zetten te vinden. Met nog 3 minuten op de klok blunderde Niels een paard weg. Een paar zetten later kwam hij echter goed weg door eeuwig schaak te geven.

Hans stond een kwaliteit achter tegen Rob, maar stond positioneel wel beter. Uiteindelijk gaf de onveilige positie van de koning van Rob de doorslag, Hans won de de partij met een mataanval.

Erwin leek positioneel wat minder te staan tegen Mark. Mark had een sterk paard en veroorzaakte onrust rondom Erwins koning. De partij eindigde nogal abrubt toen Mark een stuk weggaf.