Home

Halve finale Zeeuwse bekercompetitie

Het hoogste Goese team in de Zeeuwse bekercompetitie speelde gisteren de halve finale. Net als vorig jaar werd er gespeeld in Scherpenisse tegen Denk en Zet. Omdat we vroeg waren gingen we op de heenweg nog even langs de wok, maar tijd om er iets te gaan eten hadden we niet. Na de loting (we kregen wit op de oneven borden) en de korte toespraak konden we beginnen.

 Denk en Zet 1
1762
 Goes 1
1769
1.5-2.5
1
Sebastiaan Koedoot
1739
-
Erwin Kloosterman
1877
1-0
2
Olaf van der Sloot
1906
-
Hans Welten
1812
0.5-0.5
3
Rick van de Breevaart
1812
-
Niels de Feijter
1712
0-1
4
Peter van de Breevaart
1590
-
David de Feijter
1673
0-1


Bij David was het eigenlijk al snel duidelijk, de thuisspeler nam een gok door een toren te offeren en dit pakte niet goed uit. David offerde uiteindelijk nog een kwaliteit terug, maar hield genoeg materiaal over. Uiteindelijk werd de zwarte koning met een mooie pionzet mat gezet midden op het bord.

Broer Niels kwam lekker uit de opening en zadelde zijn tegenstander op met een geisoleerde centrumpion. Het kleine voordeel dat de Goesenaar had werd opeens groot voordeel toen Niels kon profiteren van een overbelaste verdediger. Dit won een stuk waarna er werd opgegeven.

Op het eerste bord ging het minder voorspoedig. Erwin kreeg 1. b3 tegen zich waarbij de witte dame naar d4 gespeeld werd. Onze eerste bord speler ondernam te weinig tegen deze sterke diagonaal en kwam in de problemen. Uiteindelijk had de zwarte dame geen goede velden meer en ging materiaal verloren. 2-1

Op bord 2 werd al snel afgeweken van de theorie boekjes. Toen Hans zag dat het op bord drie en vier de goede kant op ging besloot hij geen risico's meer te nemen. De stelling werd dichtgeschoven en hoewel Olaf de meest offensieve verdedigingslinie had was er geen doorkomen aan. Hans claimde uiteindelijk remise omdat hij dacht dat dezelfde stelling drie keer op het bord gekomen was, bij het naspelen bleek dat hij gelijk had. Dat halve puntje was genoeg voor de winst, we mogen nu (net als vorig jaar) de finale spelen tegen Zierikzee.