Home

Joey Grochal Zeeuws Kampioen

Uw verslaggever is voor de 5e keer Zeeuws Kampioen. In een veld van 19 spelers zagen we maarliefst 7 Goesenaren terug. Aan de top overheersten de Goesenaren ook. Opmerkelijk dit toernooi was dat heel veel mensen geveld werden door ziekte.. Het begon allemaal bij Alex Jonkheer die vrijdagavond de Souburgse WC van een nieuw behang en vloerbedekking ging voorzien... Gedurende het toernooi vielen Maxim, Niels, Wim en Bas uit met soortgelijke klachten. Uw verslaggever moest in de nacht van zondag op maandag ook tot 4x toe naar de wc rennen / de emmer vullen... Maar besloot wel gewoon te spelen op maandag... Het voorwerk was de eerste 3 dagen al gedaan met 2 belangrijke overwinningen op Sven en Hans. Vooral de partij tegen Hans was een mooie. Het paard op b8 werd volledig gedomineerd door een paard op c5 (met zwarte pion op c6) waardoor wit de partij simpel kon uitschuiven. Met een remise tegen Louis bleek YT op OR al kampioen te zijn. Vervolgens voelde ik me zo beroerd dat de laatste ronde ook maar snel remise werd gedaan zodat de kampioen naar huis kon (en dus de prijsuitreiking oversloeg)...

Sven deed het ook niet slecht. Tegen Hans stond hij niet best maar wist remise te redden. Tegen YT stond hij eerder beter maar er werd gekozen voor een eindspel met ongelijke lopers met toren en dat was geen goede keus. Zwart peuzelde met de koning een los pionnetje op h5 op en schoof de partij uit. In een aantal partijen moest hij er hard voor werken, ondermeer tegen Snethorst, maar de punten kwamen binnen.

Louis deed het volgens verwachting. Naast de remise tegen YT werd verloren van Hans en Sven. Naast een bye werden de overige partijen gewonnen.

David scoorde volgens zijn rating ongeveer met 50%.

Maxim viel dus uit met ziekte, naar verluid eveneens overgeven...  In de 3 partijen die hij speelde werd volgens verwachting gescoord, verloren van YT gewonnen van de lageren.

Niels viel dus eveneens uit... Hij scoorde eveneens volgens de rating.

Jari deed het best goed. Naast 2 byes behaalde hij 3 remises tegen veel hoger gerate spelers. Ook van Marcel Nellen had echt niet verloren hoeven te worden... Geen idee hoe de partij tegen Sven is gegaan maar het zal een goede les zijn geweest.