Home

Goes D promoveert niet

Goes D is niet gepromoveerd naar de tweede klasse. Terneuzen B was in de beslissingswedstrijd te sterk.

Yoran was als eerste klaar. Tegen Sven de Putter verloor hij al snel een stuk, dacht het terug te winnen maar dat ging niet. Helaas konden wij hem als verjaardagscadeau ook geen teamoverwinning geven.

Van Marlies heb ik ook weinig gezien. Ook hier helaas een 0. Marlies liep mat.

Jo kwam al heel snel een pion achter, maar alle stukken werden afgeruild en er kwam een gelijk lopereindspel op het bord. Jo won zijn pion terug, en speelde nog lang door (hij moest immers winnen) maar remise was toch het hoogst haalbare.

De reden dat ik weinig heb gezien van de anderen is omdat Martijn Dobbelaar al snel een koningsaanval lanceerde. Toen had met een schijnoffer binnen een paar zetten materiaal teruggewonnen, maar dat werd niet gezien. Martijn deed een pion in de aanbieding, aannemen zou tot mat leiden en de alternatieven waren ook minder. Daarom offerde ik een stuk tegen twee pionnen met de vijandelijke koning in het midden met open lijnen. Het zag er aantrekkelijk uit maar was toch niet zo goed. Martijn blunderde nog een kleine kwaliteit, maar na nog een paar onnozele zetten (allemaal in tijdnood) verloor ik nog een stuk.

Terneuzen B   - Goes D  
Martijn Dobbelaar 1650 - Jari Groen 1596                1-0
Kees Freeke 1601 - Jo Tholenaar 1660          1/2-1/2
Sven de Putter 1515 - Yoran Wisse 1435                1-0
Miso Sostar 1336 - Marlies Kloos 1179                1-0