Home

Veel jeudspelers Goes bij Pepernotentoernooi

Ook dit jaar is Goes met een forse delegatie afgereisd naar het Pepernotentoernooi. Dit bleek wel uit het feit dat het schema van Joop 4 chauffeurs bevatte per reis (heen en terug). Uiteindelijk was de beste prestatie van de dag misschien wel van Bent die in de B-groep een 2de plaats wist te behalen, Eliza deed het ook zeker niet onaardig met een mooie 4de plaats in de (veel sterkere paradoxaal genoeg) B-groep. Hoe ging het met de rest?

 

In Groep A van de keer geen Goesenaren. Rien was te oud en ook Joey en Maxim zaten niet echt te wachten op een deelname waardoor een bijna zekere Goese overwinning er niet van kwam. Kortstondig Goesenaar Vincent deed wel mee en werd met 8/9 2de in de A-groep achter een Belg. Bent speelde in de B-groep maar deze werd gecombineerd met de A-groep voor het mooie ronde aantal van 10 deelnemers en 9 rondes. Tussen de A's scoorde Bent boven de 50% met 5/9 maar ene Peter Vink haalde 5.5 en dus moest onze stap-4 speler het doen met het zilver (en een zak pepernoten natuurlijk...). Marijn Nijsse is geen lid maar reisde wel mee en haalde 1/9. Als niet clubschaker toch op het scorebord gekomen dus.

Van de keer was Groep C de groep met de grootste Goese afvaardiging. Hier 16 schakers die 9 ronden Zwitsers speelden. Een Belg liet Bas (die al van Kees Nieuwelink heeft gewonnen nota bene in een lange partij), Danilo en Lydia achter zich. Emily speelde ook een sterk toernooi ondanks het relatief rappe tempo werd er 5/9 gescoord, boven de 50% dus evenals Bent. Helaas geen eremetaal maar gelukkig wel Pepernoten en plek 6 in de eindstand. Beau kwam uit op precies 50% en had zichzelf er ongetwijfeld iets meer bij voorgesteld qua score. Hendrik Schuurman eindigde net weer achter Beau met 4/9. Yuri Copal en Thomas Appelo komen uit de D-categorie en hadden het dus best zwaar maar ze haalden toch ieder 3/9. Een mooie grote groep voor Goes dus bij de C's.

Eliza had nu eens geen last van Danilo, Bas en Lydia in Groep D maar dan waren er toch nog 3 Belgen/Brabanders oid die Eliza van het podium hielden. Uit 10 potjes haalde Eliza 7/10 wat genoeg was voor plaats 4 en de positie van beste meisje. Geen idee of ze daar een prijs voor kreeg maar in ieder geval waren er pepernoten. De Zeeuws Kampioen bij de E-jeugd Timo merkt ook dat een leeftijdscategorie hoger net weer wat anders is. Toch haalde hij netjes 50% met 5/10. Imme had een zware dag tussen alle D-tjes maar wist toch 1,5/10 te halen en kreeg natuurlijk ook pepernoten mee naar huis.

Jelmer Appelo was van de keer de jongste deelnemer van Goes. In de E-categorie miste hij net de kruisfinales, hij werd derde in de E1-groep. Toch een mooie prestatie en uiteraard een zak pepernoten waard.

Al met al was het weer een mooi toernooi voor de Goese jeugd.