Home

Eliza terug op 50%

Na de goede start is Eliza de afgelopen ronden een tikje teruggevallen. In ronde 5 werd hard verloren van de veel oudere en hoger gerate Cathelijne Sanders. Geen schande. In ronde 6 volgde een teleurstellend resultaat met een halfje tegen een lager gerate opponente. Ongetwijfeld had Eliza nog nooit Dh4 tegen het Schots tegen gehad en dan is dat lastig. Ze reageerde verkeerd en kwam een pion achter. Uiteindelijk werd het een dubbel toreneindspel. Tekenend was dat ze dit nog wist om te zetten in een enkel toreneindspel met pluspion ipv pion minder. Dit bleek echter niet meer te winnen (al had YT nog schaamteloos doorgespeeld tot de 50 zetten regel / 3x dezelfde stelling, genoeg dingen die zwart nog fout kon doen.

Voorlopig deelt Eliza nog altijd plaats 3 van de B-meisjes met Lydia. Er zijn dus echt podiumkansen maar dan zijn nog een paar goede resultaten nodig! (overigens vraagt YT zich af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat een 50% score tegen 1536 gemiddeld resulteert in een TPR zo een honderd punten lager? Dat is volstrekt idioot. Ik dacht altijd dat dat Swiss Master programma heel betrouwbaar is hiervoor maar duidelijk niet. Ik denk dat de TPR gebaseerd is op overscore in verhouding tot eigen rating maar dat is natuurlijk niet hoe een TPR hoort te werken en bij grote ratingverschillen krijg je dit soort onzin?! Iemand enig idee hoe dit kan??)

Bent is nog altijd niet van de 0 al kwam hij in ronde 6 dichtbij. De opponent had er 70 zetten voor nodig om de Zeeuws Jeugdkampioen op de knieen te krijgen. Een toreneindspel met 2 pionnen meer voor de tegenstander bleek toch te veel van het goede.