Schoolschaken 2016

Vandaag werd het jaarlijkse schoolschaak toernooi gehouden. Net als vorig jaar werd het toernooi gehouden in een van de locaties van het Ostrea Lyceum, deze school zorgde ook voor wat lekkers en voor een kadootje voor de kinderen. De basisscholen hadden veertien teams op de been gebracht, daarnaast werd nog een team samengesteld uit de reservespelers die meegekomen waren zodat toch iedereen kon spelen. Het aantal teams kwam hiermee op vijftien, vier meer dan vorig jaar.

De Moolhoek, kampioen van vorig jaar, moest even opwarmen en liet in de eerste ronden een paar puntjes liggen. Daarna begon De Moolhoek echter aan een inhaalrace, uiteindelijk wisten ze nog derde te worden.

De strijd om plek 1 en twee ging tussen Holtkamp 1 en Noorderlicht 1. Na ronde 2 stonde Holtkamp 1 nog bovenaan, maar daarna nam Noorderlicht 1 het stokje over door de wedstrijd tegen Holtkamp 1 te winnen. Holtkamp 1 hoopte dat Noorderlicht 1 nog ergens punten zou laten liggen, maar dit gebeurde niet. Uiteindelijk wist Noorderlicht 1 alle zeven wedstrijden te winnen en daarmee werden ze kampioen. Holtkamp 1 wist in zes van de zeven rondes te winnen en veroverden daarmee de tweede plek.

Hieronder is de volledige uitslag te vinden.  De foto's die bij het toernooi gemaakt zijn kunnen hier bekeken worden.