Home

Eliza 2e op NK Meisjes t/m 16

Eliza is deze week heel knap 2e geworden op het Nederlands Jeugdkampioenschap voor Meisjes t/m 16 (B). Ze zat niet eens zo heel ver van de Nederlandse titel.

Dit jaar slechts 10 deelnemers bij de B. Om mij onduidelijke redenen werden er slechts 7 rondes gespeeld. Doe dan een round robin van 9 ronden denk ik dan?! Enfin... Eliza liet zich hier niet door van de wijs brengen. Ze begon met een zege in de openingsronde (ondanks het missen van een redelijk simpel tactisch shotje). In ronde 2 ging het net even mis tegen vriendin Iris. Het zou de enige nederlaag van Eliza zijn... Ze vervolgde met enkel zeges en remises. Terwijl vriendin Iris in een stortte vanaf de kop bleef Eliza netjes haar (halve) punten pakken. Zo ook tegen de uiteindelijke kampioene Feline Waardenburg, in een stelling die wel in evenwicht leek maar nog zeker geen remise was. Zo stond onze topper met het ingaan van de laatste ronde gezusterlijk op plaats 2 met Iris een halfje achter de kop. De indeling leek in het voordeel van Eliza maar ze kwam niet door een achterhoede speler heen helaas. Hierdoor kon de kampioene Feline in betere stelling ook remise geven. Iris ging helaas nog een keer onderuit waardoor Ting Ting Lu Eliza gezelschap kwam houden op het podium. De meisjes hadden evenveel WP maar de SB waren in het voordeel van Eliza waardoor zij dus TWEEDE werd op het Nederlands Kampioenschap! Een geweldig resultaat. Tot een aantal jaar geleden zelfs genoeg voor een EK plaats maar dat is tegenwoordig helaas niet meer zo... Toch een geweldig toernooi natuurlijk. Hopelijk wil Eliza er zelf ook nog iets over schrijven (?)

Foto's van de pruisuitreiking staan nog niet online maar hier wel een paar foto's van Eliza in actie, met dank aan de fotografen. Helaas geen 'actie' foto van tijdens het voetballen :)

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com 

en hier eentje met beker met dank aan Cindy

imagebam.com