Dubbele overwinning

De rondes 7 en 8 van de online competitie waren duidelijk de beste voor het online-team van Goes. Twee overwinningen werden behaald, waardoor we van de 8e plaats klommen naar de 5e plaats. Met nog één ronde te gaan is dit een succesvolle competitie geweest, een alternatief voor de ‘Over the Board’-competitie, die uiteraard niet door kon gaan vanwege het coronavirus.

Add a comment

Verslag is geschreven door Maxim le Clercq.

Afgelopen zaterdag vonden alweer de vijfde en zesde ronde plaats van de online KNSB competitie. Het liefst spelen we natuurlijk gauw weer echte partijen met tegenstander die we kunnen zien en stukken die we kunnen verzetten, maar tot die tijd is de schaaksport één van de weinige sporten die online kan doorgaan en dat is ook waard.
Als Goes zijn we één van de laagst geplaatste teams, dus mogen we elke ronde flink aan de bak.

Add a comment

19 december 2020 stonden de eerste twee wedstrijden van de vervangende online competitie op het programma. Dit wordt gespeeld via chess.com en je speelt twee rondes per dag. Per ronde worden er twee partijen gespeeld per persoon. Een team bestaat uit 5 man.

Add a comment

Ja. Dit was het dan. De winst zat er geen enkel moment in. In de cruciale wedstrijd tegen Scheldeschaak konden we niet eens één winstpartij verkrijgen. Maar wel met bijna overal een ratingoverwicht... Om niet te degraderen, wat al bijna onmogelijk is, zullen we nog 3 of 4 van de komende 4 rondes moeten winnen. Tja...