Home

Moeilijk verhaal in Middelburg voor Goes 2

Mark doet verslag: 10 maart mochten we weer met ons 2e team weer laten zien dat we onze plaats in de Hoofdklasse meer dan waard zijn.

Dat het vooraf een moeilijk verhaal zou kunnen worden, was gezien de mail-correspondentie van Hans wel duidelijk. Met hangen en wurgen konden er uiteindelijk 7 Goese representanten achter de borden worden geplaatst, na het afstaan van de de Feijters en Erwin aan ons vlaggenschip. Dan hadden we nog geluk dat Jari met ons mee kon doen!

Helaas leidde dat dan wel weer voor een 2-0 achterstand voor Goes 3 in dezelfde speellocatie, waar al vooruit gespeeld was en Joris en Yoran de eer van het 3e hoog dienden te houden.

Achteraf ook een moeilijk verhaal nadat ik een weekje later door Hans aangesproken werd in de Bowling.

HW : Jij schrijft stukje toch Mark?

MP : O ja?

HW: Ja!

MP: Waarom dat zo?

HW: Jij was toch als eerste klaar en hebt alles kunnen zien!

MP: Oh……

Nu klopt dat deels; ik was inderdaad als eerste klaar. Maar vermeld moet worden dat na 10 zetten een pion en binnen 20 zetten een stuk, niet een ideaal uitgangspunt is om eens even lekker de rest van de partijen te bekijken. Vanaf 13.45uur heb ik voornamelijk moet het hoofd op het aanwezige Middelburgse Biljart gelegen en een beetje naar de Ravensburgerse Puzzelwand zitten staren. Duurde wel even voor ik weer onder de mensen was, dus als onderstaand wat onwaarheden bevat ,dan bij voorbaat al sorry daarvoor!

Eerst even door de zure appel heen aan bord 2, waar ik dit keer eens niet Marcel Nellen trof, waartegen ik dit seizoen op 1-1 stond. Paul Koster vertelde nog even dat Marcel wel graag revanche wilde voor de nederlaag in de avondcompetitie, maar nam de honneurs aardig waar. Van de 18 zetten denk ik dat er hooguit een stuk of 10 een beetje correct waren….

Stelt u zich even voor :

Een witte dame op f3, en een pion op e4.

Een zwarte koning op c8 (na lange rokade) en een toren op d7

Als je dan met zwart pion b6 speelt maak je wit wel erg makkelijk om door pion naar e5 (aanval op Pf6) de diagonaal te openen en mat op a8 te dreigen. Paard kon er even tussen maar snel kwam c4 en weg was het stuk.

Had toen al even een frisse neus gepakt en rondje Bastion gelopen, omdat ik na b6 de bui al zag hangen (beetje laat)

Even de borden langs, maar hou het kort :

Bord 1

Hans stond lange tijd iets minder geloof ik maar tegenstander wikkelde niet op de beste manier af en werd uiteindelijk remise.

Bord 2

.. geen commentaar …

Bord 3

Joey stond nog eerder gewonnen dan ik verloren, maar koos niet echt de snelste manier. Nadat hij ook nog naliet om zijn toren tegen vijandelijk Paard en Loper te ruilen en zo een loper over te houden werd het nog een hele toer om met de Dame de zwarte a en b-pion tegen te houden, maar het lukte dus een welverdiend punt.

Bord 4

Joop had volgens mij best een mooie en kansrijke stelling maar koos ergens een verkeerde manier om zijn betere stelling te bekronen en verloor uiteindelijk

Bord 5

Jo speelde een prima partij en kwam uiteindelijk in een eindspel van Toren en 2 pionnen tegen Toren, maar deed ergens wat onnauwkeurig en slaagde er niet in te winnen.

Bord 6

Eliza vond ik van wat ik met schuin oog heb gezien, eigenlijk wel goed staan en dreigde van alles op de koningsvleugel. Hoe het fout ging weet ik niet maar het werd toch een nul.

Bord 7

Jari speelde een heel goede partij, maar bij Jari is het altijd even afwachten hoe spannend hij het zelf maakt. Ook nu haalde hij de tijdscontrole weer niet al te ruim, maar slaagde er toch in een verdiend punt te scoren, super zo’n invaller.

Bord 8

Een verdiende nul.

Samenvattend : Al met al zag het er al snel nadat we met 3-0 achter kwamen niet erg rooskleurig uit, ondanks een aantal betere borden en uiteindelijk denk ik dat het een terechte overwinning was voor Middelburg.