Het Open Zeeuws Kampioenschap Zomer Jeugdschaken van 18 juni gaat helaas niet door vanwege een te laag aantal deelnemers. 

Add a comment

Wanneer: zaterdag 18 juni 2022

Organisatie: Goese Schaakvereniging;

Plaats: Basisschool De Tweemaster, Kuyperlaan 29 Goese Polder

Aanvang: 10.00 uur (s.v.p. uiterlijk 9.45 uur aanwezig zijn);

Speelschema: Zwitsers;

Prijsuitreiking: Omstreeks 16.30 uur;

Inschrijfgeld: € 5,00 bij voorinschrijving; bij opgeven in de zaal € 7,00

Prijzen: Drie per leeftijdsgroep 

 

Wil je meedoen? Je kunt je hier inschrijven!

En hier kun je zien wie er al ingeschreven zijn.

 

Er zijn prijzen in 6 leeftijdsgroepen:

A/B-Groep: geboren in 2002 of later; 7 Ronden 20 min. p.p.p.p.

C-Groep: geboren in 2008 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.

D-Groep: geboren in 2010 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.

E-Groep: geboren in 2012 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.

F-Groep: geboren in 2013 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.

G/H-Groep: geboren in 2014 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.

 

 

Add a comment

Het PKJ van 2020 is weer geweest. Het Persoonlijk Kampioenschap Jeugd, oftewel het Zeeuws Kampioenschap, is de plaats waar je je kunt plaatsen voor het NK. Tenminste, als je geen A'tje, B'tje of C-meisje bent. Als je dat bent moet je je kwalificeren voor het NK via landelijke kwalificatierondes. Vanwege dit, en de weinige deelname, is er geen PKJ voor de net genoemde groepen. 

Goes was met een grote delegatie afgekomen. In de E, F en G-categorie hadden wij geen deelnemers, maar daar stond tegenover dat de D-groep bijna compleet bestond uit Goesenaren: Phong, Koen, Niels, Norah en Tiffany gingen de strijd aan. (Plus nog Giovanni en Hugo, maar dat zijn geen Goesenaren.)

Bij de C-groep was er een iets minder aantal Goesenaren maar dat was nog altijd goed voor iets heel leuks. Afijn, daar komen we later op. Kenny, Lars, Jefta en Jari (JG) deden hier mee evenals Mert, Jens, Simon en Brandon.

Bij de C-jeugd evenals de E'tjes,  F'jes en G'tjes was er één plek voor een jongen te verdienen voor het NK en één plek voor een meisje (behalve bij de C-groep). Bij de D's waren 2 jongens en 2 meisjes speelgerechtigd, waardoor Norah en Tiffany al zeker van een NK-plaats waren.

Add a comment

Bij het Open Snelschaakkampioenschap van Schouwen-Duiveland wisten wij, als SV Goes, met weinig deelnemers, toch veel prijzen binnen te halen! Niels van Sighem en Jari Groen werden kampioen in hun eigen jeugdcategorie en Joey Grochal wist de tweede prijs overall te behalen. In Nieuwerkerk, waar het volgens mij nog maar voor de tweede keer wordt gehouden, speelde de jeugd samen met de senioren. Wel waren er twee aparte prijzen, voor 2006-2008 en 2009-2012. In dit verslag probeer ik het toernooiverloop een beetje te bespreken en de opmerkelijke resultaten of partijen van de Goesenaren.

Add a comment

Oké, er is nog maar één ronde geweest, maar Goes D staat toch op een goede tweede plaats. Tegen Terneuzen met de sterke Lander en Hugo werd het één keer 2-2 en de andere keer 2,5-1,5 voor Goes.

Add a comment