Home

Goes 2 moeizaam naar ruime overwinning

Zaterdag was de algemene slotronde van de zaterdag competities van de ZSB. Goes 2 was al kampioen geworden, dus we mochten nog een ere rondje doen. In Zierikzee troffen we Middelburg 2.

 Middelburg 2
1333
 Goes 2
1751
0.5-3.5
1
Tjitte de Boer
1482
-
Hans Welten
1838
0-1
2
Gerard Poortvliet
1300
-
Mark Paul
1727
0.5-0.5
3
Jeroen Frijhoff
1301
-
Niels de Feijter
1725
0-1
4
Maarten van Kalsbeek
1248
-
David de Feijter
1713
0-1
David mazzelde op bord vier naar de overwinning. De jongste Feijter broer rokeerde op het verkeerde moment wat zijn tegenstander een kwaliteit en een pion kon opleveren. David verloor echter alleen een pion. Vijf zetten later maakte zijn tegenstander een fout en David liet dit voordeel niet schieten en won een stuk. Er werd nog doorgespeeld, maar toen er veel afgeruild was gaf de Middelburger op.

Ook Niels had vrouwe Fortuna aan zijn zijde. Niels gaf initiatief weg in ruil voor een mindere pionstructuur voor zijn tegenstander. Maar als je het dan niet nauwkeurig speelt wordt het toch snel penibel. Niels misrekende zich een tempo en Frijhoff kreeg een prachtige toren op c2, waarop de computer de stelling beoordeelde met -3. De mazzel kwam in het spel toen Niels middels een gemeen penninkje een dame won. 0-2

Mark had weer eens een pion geofferd (dat moeten we hem toch eens afleren) en was de hele partij bezig deze pion weer terug te winnen. Uiteindelijk bleven alleen de dames op het bord met een aantal (3?) pionnen erbij. Niet genoeg om door te spelen: 0.5-2.5 En hiermee waren ook de laatste matchpunten van het seizoen binnen, we hebben er dit seizoen geen een laten liggen!

Op het bord van Hans leek het lange tijd de goede kant op te gaan. Onze eerste bord speler stond een kwaliteit en een pion voor, dat zou genoeg moeten zijn voor de winst. Nadat Hans een verkeerde zet deed gooide een eeuwig schaak trucje nog bijna roet in het eten, maar gelukkig kwam Hans met de schrik vrij. Zijn tegenstander koos een andere voortzetting en ging uiteindelijk toch de boot in: 0.5-3.5