Home

Pijnlijk puntenverlies van Goes 2

De titel doet anders vermoeden, maar ook een uitslag als deze moet toch wel een beetje als verlies aanvoelen voor het 2de team van Goes. Want met 2½-1½ winnen van de derde garnituur is toch niet niets, zeker gezien de mensen die bij Goes 3 de punten binnen wisten te halen. 

Op bord 4 ging waarnemend teamcaptain Joris als eerste ten onder aan David. Opnieuw was hij te verdedigend ingesteld bleek in de analyse en hadden er veel betere opties geweest als er wat meer werd gedurfd.

Op bord 2 volgde een uurtje later ook teamnestor Jo. Tegen Mark was er toch een kans op winst bleek ook hier in de analyse, maar in de partij was dit gemist. Helaas dus een 2-0 voorsprong voor Goes 2, iets wat eigenlijk niet meer dan normaal was gezien de krachtsverhoudingen.

Maar toen, op bord 3 ging het al niet echt lekker met Niels, veel tijd gebruik in z’n spel en maar net zet 40 weten te halen t.o.v. Eliza’s ruime tijdstand ging het toch in het vervolg van de partij mis. Eliza’s pionnen konden mooi doorstomen zonder dat Niels iets ertegen kon doen. Een mooie overwinning van Eliza, die daarmee bordpuntje weer van het 2de wist weg te snoepen.

En dan bord 1, na veel zeuren op vrijdagavond mocht Jari het hier op gaan nemen tegen Hans. Tja, daar zit natuurlijk wel een klein verschilletje in leeftijd, ervaring en rating in. En toch zegt dat niet alles. Waar waarschijnlijk iedereen, waaronder ook Jari zelf (vrijdagsavonds nog waren zijn woorden ong. “verliezen doen we toch wel en dan kan ik net zo goed op 1 zitten voor de ervaring”) z’n geld zou hebben in gezet op Hans, begonnen steeds meer mensen er tijdens de partij op terug te komen. De partij volgt hopelijk later nog hier online (helaas bleken de gemaakte foto’s van de notatie niet goed leesbaar). Maar voor nu was de uitslag, tot ieders misschien op voorhand gemaakte inschatting, dat Hans na bijna 5,5 uur spelen remise aanbood. En nadien ook aangevend dat “Dit was waarschijnlijk de laatste keer dat ik van hem had kunnen winnen”. Een heel mooi gespeelde partij en in eindstelling goed verdedigend werk van Jari.

Weliswaar dus matchpunten naar Goes 2, maar mogelijk toch een paar mogelijk dure bordpunten verloren aan Goes 3. Die dankzij deze puntjes in ieder geval nog niet gepasseerd zullen worden door HWP 5 op de ranglijst.

 

Goes 2

1749

-

Goes 3

1275

2½-1½

Hans Welten

1850

-

Jari Groen

599

½-½

Mark Paul

1714

-

Jo Tholenaar

1670

1-0

Niels de Feijter

1754

-

Eliza de Jong

1435

0-1

David de Feijter

1679

-

Joris Verburg

1396

1-0