Home

Goes 3 komt met 4-0 thuis van Landau 3

Op deze mooie zaterdag mocht het eerste en tweede lekker rustig in het thuishonk spelen terwijl het derde de trip naar het Axelse mocht maken.

Een 4-0 overwinning was altijd iets wat een goeie één aprilgrap zou lijken, maar afgaande op het spel van de borden 1, 3 en 4 was er altijd wel iets mogelijk qua punten. Bord twee zette het slechte voorbeeld neer door in de opening al het te verspelen waardoor Joris tegen Fardin al snel op moest geven.

Omdat dit nog maar het begin van de middag was volgde er een lange zit (lees wat zitten werken in de kantine) terwijl de overige partijen door speelden. Dus alleen verder wat te melden is komt uit de analyses.

Yoran was als eerst volgende klaar. Tegen Mark Zootjes kwam Yoran niet helemaal lekker te staan, maar zeker niet kansloos, in de analyse bleek ook juist dat het niet doordrukken maar verdedigen de verkeerde keuze was geweest omdat het doordrukken tot winst had kunnen leiden. Helaas hier dus ook een nul.

De volgende die binnen kwam in de kantine was Jari. De nu volgende opmerkingen zijn op zijn verzoek zo vermeld, dit is dus niet mijn woordkeuze om het te om schrijven. De solide opbouw werd om zeep geholpen door prutswerk van Jari. Hij wist zijn mooie stelling te verprutsen en een toren weg te spelen in een gelijk eindspel. Zelf zou ik zeggen dat Jari’s goeie stelling helaas door een blunder verloren was gegaan en daardoor dus geen sportieve revanche op Ronald Janssens is gelukt. Maar goed zelfkennis is iets wat zeker niet verkeerd kan zijn. Al moet Jari niet vergeten wat zijn leeftijd is en dat het belangrijkste dus is om er lering uit te halen.

Dan nadat de jongste van het viertal klaar was, was het wachten op de nestor van de groep. Jo was tegen Arjo op een defensieve toer begonnen maar stond best lekker. Echter toen het punt kwam om aan te vallen werd i.p.v. het C-pionnetje het pionnetje op E gekozen. De rest laat ik maar open, maar laten we het er op houden dat optie A goed was en optie B fout.

De 4-0 is dus geen grap en ook de manier van schrijven klopt, helaas zijn de 0 punten wel aan de Goese zijde deze 1ste april gevallen en dus de 4 bord en de 2 matchpunten zijn in Axel blijven liggen. 

Landau 3

1664

-

Goes 3

1229

4-0

Arjo Arendse

1891

-

Jo Tholenaar

1670

1-0

Fardin Hematyar

1484

-

Joris Verburg

1396

1-0

Mark Zootjes

1665

-

Yoran Wisse

1252

1-0

Ronald Janssens

1617

-

Jari Groen

599

1-0