Home

Landau 3 - Goes 3

De eerste ronde extern zit er weer op voor Goes 3.

Na een hoop problemen om het team gevuld te krijgen zijn we uiteindelijk met 3 man afgereisd naar Axel, om het tegen Landau 3 op te nemen.

Yoran mocht op bord één het opnemen tegen H. Froeyman (hoop dat ik Hans zijn handschrift goed heb ontcijfert). Na een solide opening begon het afruilen. En ook hier liep het allemaal op rolletjes.

Met alleen een dame en twee torens en een zooitje pionnen over leek het een mooi evenwichtige partij. Maar bij een iets nadere blik had Yoran zijn stukken toch stiekem zo neer gezet dat er een schitterend matnet was ontstaan wat niet veel later ook de winst opleverde.

Bord twee was voor de Heer N.O.G. tegen Luna Morote. Tja, zij waren het snelst van de dag klaar.

Bord vier was het zusje Mare die het tegen Ron mocht opnemen. Het ging hier ook gelijk op, tot Ron helaas een loper liet insluiten waarna Mare begon met afruilen. Toen echter een paardvork op de torens en koning volgde was het voor Ron voldoende om het op te geven.

De laatste partij was die van Joris tegen Mathijs Dubbeldam. Het ging hier redelijk gelijk op. Halverwege stond Mathijs een pionnetje voor, maar na het afruilen viel stond het weer volledig gelijk. Voordeel voor zwart was alleen de vrijpion op de B-lijn.

En dat was gelijk ook de fatale fout voor Joris, een tussenzetje om deze op te halen was voldoende geweest, nu was dit te laat gezien en helaas was het daarmee over.

Een 3-1 nederlaag om het seizoen dus te beginnen.