Home

Goes 3 - Bergen op Zoom 3

Afgelopen zaterdag stond de tweede ronde in de ZSB op het menu.

Dit keer echter eens geen Zeeuwse tegenstander, maar onze Brabantse buren die op bezoek kwamen. Zij konden helaas met 3 man afkomen uit Bergen op Zoom aangezien we weer door personeelstekorten bij het eerste en tweede, en het afvallen van Arjo met de heer N.O.G. zaten.

Dus ja, we stonden al met 0-1 achter. Gelukkig hadden we op het vierde bord onze sterspeler Ron,  die door een mooie zet van zijn tegenstander Delano van Gastel ineens mat in één kon geven. Een foutje waar Ron geen nee tegen zij, maar het zeer gretig aan nam.

Joris was als tweede klaar. Tegen Henk van Hout ging het in de opening niet helemaal lekker. Na 2 pionnen te verliezen (aldus Frits stond ik twee zetten er voor nog op +1.5 / +2) ging het verder deels gelijk op, tot aan de fase van het afruilen der stukken, hier werd steeds de tweede optie gekozen van de PC, wat uiteindelijk resulteerde in een redelijk gelijke stelling met helaas een klein plusje voor wit. Helaas volgde toen een foute keuze die stukverlies leverde gevolgd door niet veel later de partij.

Dan de partij van Jari. Tegen de sterkte speler van Bergen Op Zoom leek hij redelijk uit de opening te komen voor wat ik heb gezien/onthouden. Door dat ik redelijk op mijn partij was gericht heb ik helaas niet veel meer gezien dan dat er ergens een stuk verloren ging. Gevolg door uiteindelijk ook de partij.

 

Goes 3

1226

-

Bergen op Zoom 3

1583

1-3

1.

NOG

-

Fred Kaijser

1563

0-1 Regl.

2.

Jari Groen

1212

-

Laurens Quinten

1679

0-1

3.

Joris Verburg

1393

-

Henk van Houten

1507

0-1

4.

Ron Blok

1073

-

Delano van Gastel

1-0