Home

Goes C - DZD B

Goes C speelde afgelopen vrijdag haar laatste wedstrijd van het (kalender) jaar, tegenstander was DZD B. Mark was ziek, Joris kon gelukkig invallen.

 Goes C
1546
 DZD B
1361
3-1
1
Niels de Feijter
1705
-
Wim van Gent
1516
1-0
2
David de Feijter
1649
-
Wilco Krijnsen
1560
0.5-0.5
3
Eliza de Jong
1412
-
Jaap van Oosten
1067
0.5-0.5
4
Joris Verburg
1418
-
Freek Pruis
1301
1-0

Op bord vier ging het al snel de goede kant op: Joris wist een stuk tegen een pion te winnen. Hierna kwam onze invaller echter in decemberstemming, er werden pionnen weggegeven alsof het pepernoten waren. Dit bracht echter ook voordelen met zich mee: de torens van Joris kregen prachtige open lijnen. De aanval die Joris over deze open lijnen begon won hem uiteindelijk een dame: 1-0 voor Goes.

Eliza's partij verliep rustig. Er werden wat stukken geruild, maar geen van beide spelers wist een voordeel te behalen. Met de resterende stukken zagen de spelers geen winstkansen meer, hierop werd remise overeengekomen.

Op bord 2 ging het er een stuk wilder aan toe, er werd flink gestreden om het centrum. In deze strijd zag David een paardvork over het hoofd die hem een kwaliteit kostte. Bij correct spel kon hij er twee pionnen voor terugkrijgen, maar de jongere Feijter broer speelde het anders en won geen pionnen terug. Gelukkig had David nog wel wat compensatie in de vorm van actievere stukken. Langzaam maar zeker wist de uitspeler zijn stukken ook te ontwikkelen en dus viel het voordeeltje dat David had weg. Met een combinatie wist de Goesenaar twee pionnen voor de zwarte koning te ruilen voor één onbelangrijke pion. Eeuwig schaak werd hiermee een reeele mogelijkheid. Uiteindelijk eindigde partij ook door eeuwig schaak, niet door wit maar juist door zwart. Zwart zette zijn toren onhandig neer, bij goed spel kon David deze winnen en tegelijkertijd voorkomen dat hij zelf eeuwig schaak gezet werd. Helaas was David te gretig en pakte hij de toren gelijk, de weg openend voor een eeuwig schaak variant van zwart. 2-1 voor Goes.

Op het eerste bord ging het lange tijd gelijk op. Niels had een iets mooiere pionstructuur, maar dat was bij lange na niet beslissend. Wel beslissend was de paardvork die opeens mogelijk was na een blunder van de uitspeler. Niels won een kwaliteit en kon nu voor de winst gaan spelen. Door de gesloten stelling duurde het nog even voordat de beslissing viel, maar Niels wist uiteindelijk toch te winnen. 3-1 voor Goes

Goes C staat na deze overwinning nog steeds op de eerste plek. De volgende ronde wordt belangrijk, we moeten dan namelijk tegen de huidige nummer twee Vlissingen A.