Home

Koudekerke A - Goes C

Donderdag speelde Goes C de een na laatste wedstrijd van het seizoen. Mark was chauffeur en was zoals gebruikelijk ruim op tijd. Gezien de stand (evenveel matchpunten als de nummer twee en anderhalf bordpunt meer) was het de bedoeling om zoveel mogelijk bordpunten mee naar huis te nemen deze avond. Als alles heel gunstig uit zou pakken konden we zelfs al kampioen worden.

 Koudekerke A
1516
 Goes C
1646
0.5-3.5
1
Paul van der Velden
1772
-
Mark Paul
1714
0.5-0.5
2
Mattis van Doeselaar
1650
-
Niels de Feijter
1754
0-1
3
Chris Boogaard
1397
-
David de Feijter
1679
0-1
4
Jan Engelen
1245
-
Eliza de Jong
1436
0-1

Onze bord vier speler Eliza was als eerste klaar. Onze oudste jeugdspeler ging lange tijd gelijk op met de thuisspeler, maar wist in het eindspel toe te slaan. Het Koudekerkse paard ging in draf naar de rand en dat bleek een fatale keuze. Het arme beestje werd ingesloten met loper en koning waardoor Eliza een stuk won. Dit bleek genoeg voor de winst: 0-1


David (ik moet op zijn verzoek benadrukken dat hij deze keer het wedstrijdformulier niet vergeten was) had weer een mazzeltje aan bord drie. De jongste Feijter broer ging vol op de koningsaanval, maar de cruciale zet werd niet gevonden. De thuisspeler kwam vervolgens binnen over de damevleugel, hier had David geen antwoord op omdat al zijn stukken nog op de koningsvleugel stonden. David verloor hierbij een pion. Maar zoals al vaker dit seizoen ging David er toch met de punten vandoor. De Koudekerkenaar gaf een stuk weg tegen een pion en gaf daarna gelijk op. Volgens de computer had er nog best doorgespeeld kunnen worden. De speler uit Koudekerke had namelijk genoeg compensatie in de vorm van twee verbonden vrijpionnen.

Mark stond lange tijd wat minder. Er was een pionnetje verloren gegaan en onze eerste bord speler had daar weinig compensatie voor. Marks remise aanbod werd afgewezen gezien de stand op de andere borden en er restte niets anders dan stug doorspelen. Langzaam werden de stukken afgeruild en er kwam een toreneindspel op het bord. De zwarte toren werd bijzonder onhandig neergezet waardoor deze opeens geen velden meer had. Helaas kon Mark hier net niet genoeg van profiteren en werd het uiteindelijk toch nog remise.

Niels stond lange tijd goed op bord 2 na een van beide kanten geimproviseerde opening. De computer vond de weg naar kwaliteitswinst, maar in de partij koos Niels voor het pakken van een pionnetje op a3. De loper die het pionnetje pakte werd enigzins ingesloten, maar materiaalverlies was nooit aan de orde. Niels kon nu rustig zijn stukken verbeteren, de koningsaanval die Mattis nog lanceerde liep op niets uit. Uiteindelijk werd de partij beslist door een combinatie die minstens twee pionnen won.

Concurrent Middelburg speelde gelijk tegen Terneuzen A, dit betekent dat we nu 1 matchpunt en drie bordpunten voorlopen. We hebben dus voldoende aan een gelijkspel tegen Souburg C in de laatste ronde. De overwinning is binnen handbereik!