Home

Goes D - DZD C

Lang verwacht door sommigen dus dan toch maar gekomen, hierbij een kort verslagje van de wedstrijd tussen Goes D tegen De Zwarte Dame C.

 


Op de onderste borden vonden we de onze jeugdspelers terug. Jari mocht het opnemen tegen Freek Pruis, een paar weken er voor op de zaterdag maakte Jari nog een mooie remise op bord 4 van Goes 2, terwijl Freek toen op bord 2 tegen Joris speelde. Het spelen is Goes lijkt hem dan ook niet te liggen want ook nu bleef het punt achter bij Goes. Jari wist zijn stijgende lijn goed door te zetten met een mooie zege op Freek. Carlo kreeg op bord 4 Gayan den Hollander tegen zich. Hij verloor ergens een stuk, gevolgd door een foute welke een mat achter de bekende paaltjes ten gevolgen had beëindigde de partij heel vlot.

 

Op bord 2 kreeg Joris de eerste bordspeler van de zaterdag tegen zich. Waar Eliza eerder nog tegen Bram Boone een remise gehaald, ging Joris de fout in met een simpele pionnen zet (je moet natuurlijk wel alle tegen zetten bekijken) welke niet veel later helaas in een lastige stelling zonder uitweg resulteerde. 1-2 voor de bezoeker en alle hoop gevestigd op onze oude vos. 

Jo had het aan bord 1 echter ook niet makkelijk tegen Wilco Krijnsen. Met gelijke stukken viel er uiteindelijk niet veel meer dan remise over een te komen. Helaas dus een 1½-2½ verlies ronde.

Goes D 1059  - De Zwarte Dame C 1448    1½-2½
Jo Tholenaar 1655  - Wilco Krijnsen 1560    ½-½
Joris Verburg 1408  - Bram Boone 1507    0-1
Carlo Geertse 575  - Gayan den Hollander 1392    0-1
Jari Groen 599  - Freek Pruis 1332    1-0