Home

Zierikzee C - Goes D

De vierde ronden in de avondcompetitie was een dubbeluitje van Goes C en D naar Zierikzee. In het donkere maar pittoreske centrum mochten we met twee auto’s aantreden.

Zoals het hoort in de avondcompetitie wordt er op rating gespeeld. Wat ervoor zorgt dat de partijen mooi in evenwicht zijn. Dit was zeker in het begin aan de bovenste twee borden het geval. Echter door een verwisseling van zetten ging Joris de mist in tegen Piet de Vreede en verloor een stuk. In de analyse bleek dit echter niet nodig te zijn, maar helaas werd die versie niet in de partij gezien. Er werd echter nog wel doorgespeeld en met vier minuutjes op de klok kwam er dan ook ineens een remiseaanbod wat zonder twijfels werd aangenomen.

Aan bord twee zat Yoran tegen de jarige John van Dalsen. Net als zaterdag wist Yoran een redelijk mooie stelling op te zetten. Met een mooi plan erin verwerkt, maar helaas was het plan steeds niet voldoende om erdoor te kunnen komen. Er werd dan ook hier in een remise besloten, iets wat gezien de stelling terecht was.

Op bord drie zat Marlies tegen Erik de Vrieze. Met een voortvarende opening wist Marlies een mooie toren te winnen. Mogelijk had het zelfs een torenpaar tegen stuk kunnen zijn maar een volle kwaliteit is normaal al voldoende. Zeker toen één voor een de overige lichte stukken en pionnen werden gesnoept kon hier weinig fout gaan. Een terechte winstpartij was dan ook het gevolg. Aan bord vier daarentegen had Ron het lastiger tegen Eric Bouman. Van deze partij heb ik het minste kunnen zien en wat ik zag was steeds een kleine min voor Ron, dit bleek ook wel toen hier de koning om ging en de eindstand dus in remise eindigde.

Wat daarna volgde was een gezellige terugreis in de auto met Mark Paul, die nadat Rob in Goes was afgezet nog even van het mooie stukje landschap tussen Goes en Heinkenszand mocht genieten toen Ron hem via de Poel stuurde. De grote vraag is dan ook of Mark na een tussenstop in ’s-Gravenpolder nog redelijk heelhuids in Kapelle is gekomen.


Zierikzee C 1227 - Goes D 1207   2-2
Piet de Vreede 1427 - Joris Verburg 1408   ½-½
John van Dalsen 1279 - Yoran Wisse 1126   ½-½
Erik de Vrieze 975 - Marlies Kloos-Kämink
  0-1
Eric Bouman
- Ron Blok 1087   1-0